Novosti

18.05.2022.

Kralj Dancehall-a iza rešetaka
Kralj Dancehall-a iza rešetaka

Vybz Kartel - "Too Young"

Adidja Azim Palmer, poznatiji kao Vybz Kartel, je reggae i dancehall umetnik, producent. Nažalost, osuđen je za ubistvo. 
 
Često nailazimo na dilemu da li odvojiti umetnika od umetnosti ili ipak streamovanjem njegove muzike podržavamo i njega. Pored njegove strašne prošlosti on je ipak ostao jedan od najcenjenijih muzičara sa Jamajke, obarajući sve dancehall top liste i iz zatvora. 
 
U saradnji sa Kartelom su se čak našli i Jay Z, Rihanna, Major Lazer, a bio je i uticaj na mnoge umetnike poput Drake-a koji ga je često uzimao za primer svoje inspiracije. 
 
Vybz je 2014. godine osuđen za ubistvo kolege C "Lizard" Williamsa. Mogućnost za uslovnu dobija nakon minimum 35 godina iza rešetaka ali ništa ga nije zaustavilo u tome da nastavi sa stvaranjem. Čak je 2016. godine izbacio 50 numera i album King of the Dancehall koji je doživeo međunarodnu slavu i našao se na drugom mestu Billboard-ove liste u Americi za reggaeton. Njegova najpopularnija numera "Fever" je čak dobila Gold titulu u junu 2020. godine. 
 
 
 
 
 
Najsvežija pesma je izašla juče pod nazivom "Too Young" u saradnji sa Lanae i već vidimo da je pravo osveženje ovog leta. 
 
 
 
 
Marija Prodanović
Ostavi
komentar