Novosti

14.07.2017.

Kesha izbacila dva spota u nedelju dana Kesha
foto: Youtube screenshot
Kesha izbacila dva spota u nedelju dana

Pogledajte Woman i Praying

Devojka koja se proslavila lirikama u kojim ne pere zube, već ih samo ispira viskijem direktno iz boce, nakon mnogo buke oko optužbi producenta za kršenje prava, što autorskih, što ljudskih, dala je željnim fanovima dve nove pesme uz prateće singlove. 
 
Dosta dramatična Praying ne udara na staru slavu, nego balansira između Lane Del Rey i Lady Gage. Religiozni narativ i prašnjava estetika taman su mešavina Tropico i Joanne faza. 
 
 
U pesmi Woman koja je stigla brže nego što je iko očekivao, Kesha se oslanja na post-Las Vegas estetiku. Druga pesma sa nadolazećeg albuma Rainbow pokušaj je da mladu damu pozicionira kao ozbiljnog izvođača, umesto sprdnju što je dugo bila. Nekada je važila za devojčicu koja se valja po podu (punom glitera), a sada je vokalista pred uglednim bendom The Dap-Kings (Horns). Imajmo na umu da je reč o bendu koji pred kojim je stajala Amy Winehouse, da su to ljudi koji su svirali na Uptown Funk, odnosno da je to bio bend nedavno preminule legende Sharon Jones. Kesha nije neko ko može da se meri takvim veličinama. Tekstualno, sasvim očekivao srednjeprstaši svima koji su je navodno sputavali, te proglašava sebe za pobednika, umesto dosadašnju žrtvu. Nedavno, Kesha je objasnila da je pesma i prilično direktan odgovor na mizogine izjave Donalda Trumpa, te se proglasila hardkor feministkinjom.Uprkos tome, glavni deo nove pesme je problematična izjava "I'm a MOTHERfucker!
 
 
 
Ostavi
komentar