Novosti

16.08.2019.

Još jedno veliko priznanje za Missy Elliott
foto: Youtube screenshot
Još jedno veliko priznanje za Missy Elliott

MTV daje svoje najveće odličje

MTV je objavio da će ikona Missy Elliott dobiti prestižnu nagradu Michael Jackson Video Vanguard na predstojećoj dodeli MTV Video Music Awards 2019.
 
Možda je Missy na trenutak nestala iz vidokruga globalne rep scene, ali je njen uticaj evidentan kroz svaku od pesama koje danas opsedaju top liste. Njen tridesetogodišnji rad ogleda se u fantastičnom broju vrhunskih hitova kao i broju izvođača kojima je pomogla u formiranju sopstvenog izraza kao autor ili kao producent.
 
Elliott je superzvezda, producent, tekstopisac, pevač, reper i kultni izvođač koji je radom zadužio hip-hop kulturu. Svojim izrazom transformisala je globalnu muzičku scenu. Postavila je i definisala poziciju ženskog repa na globalnoj novomilenijumskoj sceni. Kao petostruka dobitnica nagrade Grammy, postigla je ogroman uspeh i prodala preko 30 miliona ploča širom sveta. 
 
Početkom ove godine, proglašena je prvim ženskim hip-hop umetnikom koji je uveden u Songwriters Hall of Fame. Missy Elliott ima počasni doktorat na muzičkom koledžu Berklee i jedina je reperka koja ima šest studijskih albuma sa platinastim tiražom. To uključuje i njen debitantski album Supa Dupa Fly iz 1997. i najprodavanije izdanje Under Construction iz 2002. godine.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano