Novosti

18.09.2020.

Još jedna iz Prince trezora
foto: Youtube screenshot
Još jedna iz Prince trezora

Ko zna koliko će ih još biti

Zna se da je bio hiperproduktivan i da u trezorima stoje stotine neobjavljenih pesama. Pred nama je sada jedna po imeno I Need A Man
 
Originalno je nastala 1981. godine za potrebe Princeovih projekata Vanity 6, odnosno The Hookers. Krajem osamdesetih Prince je bio fasciniran umetnošću, talentom i glasom Bonny Rate. 1987. godine joj je ponudio četiri pesme od kojih je I Need A Man bila prva.
 
Stvaranje aranžmana prolazilo je razne faze ali saradnja Princea i Bonnie nikada nije zvanično sprovedena u delo.
 
Ova verzija pesme snimljena je tokom januara 1987. godine u Vašingtonu, pošto su radovi na stvaranju Princeovog Paislei Park studija i dalje bili u toku. Pesma je potom završila u trezoru, sve do danas.
 
Reč je o veoma angažovanoj pesmi koja govori o profilu vođe koji je narodu potreban. Njegovim vrlinama i kvalitetima, nasuprot destruktivnom ponašanju koje i danas karakteriše lidere širom sveta.
 
Raritetni snimci, činiće deo budućeg reizdanja albuma Sign O´ The Times. Novo prošireno izdanje albuma biće dostupno od 25. septembra. Pored pesama sa originalno objavljenog albuma iz 1987. godine, koje su prvi put u potpunosti remasterovane, super deluxe izdanje sadrži još 63 do sada nikada objavljene numere.
 
Ovaj kolekcionarski paket sadržaće i ekskluzivan dvosatni video zapis sa čuvenog novogodišnjeg dobrotvornog koncerta iz 1987. godine, na kom je Prince ugostio legendarnog trubača Milesa Davisa.
 
Ostavi
komentar

Povezano