Novosti

22.08.2016.

Joni Mitchell je dobro Joni Mitchell
foto: Youtube screenshot
Joni Mitchell je dobro

Nakon ozbiljnih zdravstvenih problema

Joni Mitchell jedna je od najuvaženijih kantautora. Ova kanađanka stekla je slavu širom sveta svojim pesmama, ali je poznat i njen uticaj na veliki broj drugih autora. Neretko se izdražava i kroz likovne umetnosti, više nego uspešno. Zapravo će za sebe reći pre da je slikar nego muzičar. Kaže da u muzici primenjuje slikarske tehnike.
 
 
Ima 72 godine, a u "najgorem" slučaju, za nju ste čuli makar kroz božićni klasik Love Actually u kojem lik Emme Thompson govori kako je Joni naučila hladnu engleskinju da oseća. Taj film obeležila je pesma Both Sides Now, ali je Mitchell prepoznatljiva i po Big Yellow Taxi. Tu je i novija dasenaježiš verzija pesme A Case of You koju izvodi James Blake, pa je i to bila prilika da se mlađe generacije sa njom upoznaju. 
 
 
Njene pesme žive, albumi se prodaju, iako ona bojkotuje muzičku industriju još od 2007. godine. 
 
Ova velika žena pretrpela je izliv krvi na mozak pre 17 meseci. Na trenutke se pričalo da je preminula, a tračevi o tome da je upala u duboku komu su bili toliko glasni da je morao da stigne i zvanični demant. Prošla godina joj je otišla na oporavak kod kuće, a da je bio potpun, uverili smo se upravo. 
 
Joni Mitchell posetila je Chick Corea koncert. Fotografija na kojoj je sa prijateljima našla se na sajtu jonimitchell.com, a možete je pogledati u galeriji dole. Ukoliko imate vremena, preporučujemo vam petnestominutni intervju koji je za The National rađen pre tri godine u njenom toplom domu.
 
 
Ostavi
komentar