Novosti

01.08.2022.

James Taylor peva Leonarda Cohena
James Taylor peva Leonarda Cohena

Norah Jones, Peter Gabriel i drugi na tribute albumu

Legendarni Blue Notes Records izdaje tribute album sa obradama pesama Leonarda Cohena. Album je producirao Larry Klein, a na njemu će se naći Norah Jones, Peter Gabriel, Gregory Porter, Sarah McLachlan, Luciana Souza, James Taylor, Iggy Pop, Mavis Staples, David Gray i Nathaniel Rateliff

Prvi singl koji slušamo je obrada pesme "Coming Back To You" Jamesa Taylora. Na albumu će se naći dvanaest pesama među kojima su neke sa čuvenog debija Songs of Leonard Cohen iz 1967. godine, a neke sa poslednjeg albuma You Want It Darker iz 2016. godine. 

„Leonard Cohen i ja smo prijatelji od 1982. godine, a poslednjih petnaest godina njegovog života bili smo veoma bliski. On je bio najmudriji i najduhovitiji prijatelj kojeg sam imao, neko u čijem društvu sam neizmerno uživao. Nakon što je preminuo, često sam obrađivao njegove pesme sa drugim umetnicima sa kojima sam radio. Prvi razlog je kvalitet samih numera – rekao bih da je Leonard najbolji tekstopisac pop muzike svih vremena, a drugi je moja želja da ga na neki način zadržim uz sebe“, ispričao je Klein.

„Čim sam počeo da tražim sopstvene muzičke preference, pesme koje je stvarao Leonard Cohen bile su mi među omiljenima i duboko su uticale na moj razvoj u domenu pisanja. Za ovaj projekat sam bio privučen numerom koja je za mene bila nova, ali mi se dopala. Larry je odlučio da ona ostane u originalnoj intonaciji, koja je na donjoj granici mog raspona, ali upravo ova odluka mi je pomogla da izađem iz svoje zone komfora i da pronađem svoj pristup delu. Kao i većina Leonardovih tekstova, ova pesma duboko rezonuje sa njegovim besom i beznadežnim prihvatanjem sumornih pejzaža ljubavi i vezanosti“, dodaje James Taylor.

Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen izlazi 14. oktobra. 

 

Ostavi
komentar

Povezano