Novosti

10.12.2012.

James Arthur je pobednik UK X Factora 2012 James Arthur
foto: Youtube screenshot
James Arthur je pobednik UK X Factora 2012

Brilijantna, potpuno opravdana i očekivana pobeda

Na opšte oduševljenje najvećeg broja publike pobednik UK X Factora 2012. je James Arthur! Momak o kom smo u više navrata već pisali pojavio se na audiciji pre 17 nedelja prilično nesiguran u sebe a podršku su mu dali prijatelji i porodica uključujući i roditelje koji su došli zajedno iako su razvedeni i ne govore godinama. Izveo je "We are young" od Tulise koja je član žirija ali je njegova verzija bila toliko drugačija, moćna i originalna da taj gest niko nije protumačio kao pokušaj podilaženja žiriju. Naravno, prošao je dalje a ostalo je već istorija. Nizao je fenomenalne nastupe jedan za drugim i na kraju sasvim pravedno pobedio. Bio je deo grupe čiji je mentor bila Nicole Scherzinger inače  više nego uspešna ove godine budući da je do samog kraja imala u igri čak 3 kandidata a u finalu se sa Jamesom za pobedu borio još jedan njen kandidat Jermaine Douglas.

Ovogodišnju sezonu X Factora obeležilo je i par mini skandala ili možda ispravnije rečeno kontraverzi. Mnogo kritikovani Christopher Maloney dospeo je do samog kraja takmičenja i ispao tek kao trećeplasiran iako je publika otvoreno izražavala negodovanje zbog njegovog učestvovanja i uspeha. Problem je u njegovom retro natsupu koji više stilom pevanja i imidžom podseća na Toma Jonesa od pre tridesetak godina nego na moderne MTV zvezde. Ipak, prevashodno zahvaljujući glasovima starije publike on je ostao u igri sve do protekle subote - tačnije do pretposlednje epizode. Raylan Clark je takođe bio meta prilično surovih kritika kako javnosti tako i u nešto umerenijem obliku žirija, naročito Garya Barlowa. Sporno je bilo njegovo krajnje osrednje pevanje. Predivna mlada Ella je napustila takmičenje prerano što su mnogi tumačili kao posledicu "guranja" manje talentovanih - Raylana i Christophera a sukobi mišljenja u par navrata otišli su tako daleko da smo prisustvovali pravim svađama između članova žirija. Ali sve to uz odličan šou i kandidate samo doprinosi još većoj gledanosti ovog sve popularnijeg takmičenja.

X Factor je iznedrio mnoge danas ogromne zvezde od kojih su neki One Direction, Little MIX i Leona Lewis pa se nadamo da će James Arthur, ali i neki ovogodišnji učesnici koji nisu pobedili ali su se plasirali visoko, dobiti priliku da naprave lepe karijere.

Do sledeće godine i sledeće sezone X Factora gledaćemo Ja imam talenat, Prvi Glas Srbije, The Voice... - nema brige jer su takmičenja ovog tipa sve popularnija i sve ih je više.

 

Ostavi
komentar

Povezano