Novosti

30.11.2016.

Izašao novi Burial EP
foto: Cover
Izašao novi Burial EP

Young Death x Nightmarket

Mistični producent Burial izdao je novi EP za Hyperdub. Ovaj momak je iz Južnog Londona i znamo da se zove William Emmanuel Bevan, no dugo se to nije znalo, kao ni njegov lik. Ovaj elektronski producent dobio je veliki broj fanova još pre 2006. godine kada je objavio svoj prvi album. On je bio prvi izvođač na Kode9 etiketi koja, ispostaviće se, postaje jedna od najrelevantnijih u alternativnoj muzici narednih godina, toliko da dubstep probija i do singlova Britney Spears i sličnih izvođača. 
 
Njegova muzika, iako ne očigledno, zasnovana je na engleskoj rejv kulturi, ali je i svojevrsni omaž piratskim radio stanicama i kulturi koju neguju. 
 
Njegov prvi album Burial je The Wire proglasio najboljim te godine, a sledeći Untrue je imao pesmu Archangel koja pronalazi put do neočekivanih plejlista. 
 
Njegov identitet je The Independent otkrio još 2007. godine, ali njegova anonimnost je i dalje interesantna koliko i u slučaju uličnog umetnika Banksya. 
 
Brzo je upisan u anale i pripada klasi muzičira kao što su Massive Attack, Thom Yorke, Four Tet i Zomby, a sa njima i redovno sarađuje. 
 
Novi EP sa dve trake - Young Death i Nightmarket, preslušajte na Bandcampu, gde ih možete i kupiti, za razliku od vinila koji je rasprodat za samo nekoliko minuta. 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano