Novosti

25.07.2019.

Hindi Zahra i Cory iz Vulfpecka dolaze u Beograd
foto: Youtube screenshot
Hindi Zahra i Cory iz Vulfpecka dolaze u Beograd

Pripremite se za novu Musicology sezonu

Na koncertnom serijalu Musicology Barcaffè Sessions, koji je postao regionalni, Beogradu će se na jesen predstaviti dva muzičara, koja nastupaju u sasvim stilski drugačijim manirima.
 
Po običaju, novu sezonu otvara izvođač koji je već nastupao na serijalu i imao prilike da oduševi beogradsku publiku. Reč je o svetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorki, Hindi Zahri, koja će, nakon koncerata u sklopu Musicology serijala u Zagrebu i Ljubljani, održati dva koncerta u klubu Bitefartcafe, 28. i 29. septembra. 
 
Nešto više od mesec dana kasnije, koncert će, sa svojim bendom, održati jedan od uspešnijih gitarista današnjice, Cory Wong iz benda Vulfpeck - 7. novembra.
 
Hindi Zahra, multiinstrumentalistkinja i kantautorka slobodnog duha, u potrazi za svojim ličnim i muzičkim identitetom, odlučila je da se preseli sama u Marakeš, gde se posvetila isključivo umetničkom stvaranju. I sama naziva ovo putešestvije begom u samoću iz koje su se rodile pesme nastale u istinskom zanosu i ekstazi, prožete osećajem melanholije. Igrajući se sa muzičkim stilovima, preuzima uticaje Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije i svako iskustvo spaja u autentičnu muzičku kreaciju. Kritičari njenu muzičku strast i energiju povezuju sa umetnicima kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gay i Nina Simone.
 
U novembru, u Beograd stiže fank senzacija – gitarista grupe Vulfpeck, Cory Wong sa svojim bendom. Prepoznatljiv po veštini improvizacije, veselom duhu prilikom nastupa i fleksibilnom zglobu desne šake, ovaj virtuozni gitarista započeo je svoju karijeru u Mineapolisu, svirajući po džez klubovima, pre nego što se pridružio R&B/fank sastavu Vulfpeck 2015. godine.
 
Sa 16 godina, Wong je pretrpeo veliku povredu glave koja je rezultirala gubljenjem osećaja u desnoj ruci. Prognoze lekara po pitanju njegovih šansi za život bile su loše, ali on, kao večiti optimista, nije hteo u to da poveruje. Vremenom, uspeo je da se izbori sa svim poteškoćama, da bi danas bio jedan od najpriznatijih gitarista, kantautora i producenata, čiji se album The Optimist našao na Bilbordovoj listi top 20 džez albuma prošle godine.
 
Pod uticajem Prinsa, Džeksona, grupe Earth, Wind & Fire, ali i Metenija, Skofilda i Frizela, kreirao je stil komuniciranja sa publikom koji je melodičan i nežan, ne ustručavajući se da se u potpunosti prepusti izraženom fanku kada za to dođe trenutak. Kombinujući električnu i akustičnu veštinu sviranja i stvarajući autentičan izraz i „gruv”, zaradio je poštovanje najvećih savremenih „džemera” i kolega muzičara.
 
Ulaznice za sve koncerte MBS serijala mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima www.tickets.rs i www.ddtickets.rs.
 
Ostavi
komentar

Povezano