Novosti

24.08.2013.

Gibonni: MTV premijera novog spota Gibonni
foto: MTV PR Photo
Gibonni: MTV premijera novog spota

"20th Century Man", treći singl sa istoimenog albuma

U ponedeljak, 26. avgusta, tačno u 20h, na regionalnom MTV kanalu, premijerno možete pogledati najnoviji Gibonniev spot za treći singl sa najnovijeg albuma „20th Century man“. Album je dobio ime upravo po pesmi o kojoj govorimo a spot za ovu numeru režirao je Filip Filković Philatz koji je o saradnji sa Gibonniem izjavio sledeće:

„Pričao sam s Gibonnijem o idućem koraku u vezi sa našom saradnjom na video spotu i oboje smo se odmah složili oko ideje za pesmu "20th Century Man". Dugo smo pričali i iz toga sam pokupio sve njegove emocije po pitanju proteklog vremenskog razdoblja koje smo želeli da reflektujemo u videu. Spot se obraća jednom periodu koji se trenutno u većini slučajeva stereotipno prikazuje u popularnoj kulturi tako da sam želeo da izbegnem taj tipičan pristup i krenuo sam da proučavam ikoničke događaje tog vremena kako bi izvukao kvalitetne reference i ideje i sve skupa spojio u video spot kroz apstraktnu dinamičku radnju.

Snimanje je bilo jako zabavno i nama iza kamere i Gibonniju, koji je ovaj put morao da napravi puno stvari koje inače ne radi u spotovima; trčao je i probijao se kroz zidove, padao na pod, podizao se, ponovno padao i dao svoj duh snimcima s kojima smo kasnije radili. Ovo nam je već šesti spot na kojem sarađujemo između ostalih projekata, tako da smo se već dobro upoznali, znali šta zapravo u kojem smeru kuca i šta kako funkcioniše s obe strane i ultimativno da napravimo i predstavimo spot kakav trenutno niko ne očekuje.“

Pesma “20th Century Man” izlazi nakon prva dva singla, „Hey Crow“i „Broken Finger“ a pored ove tri na albumu se nalai još 7 novih pesama na engleskom jeziku. Specijalno za teritoriju Srbije Gibonni je nedavno objavio i “Live” album, na kojem se nalazi 11 dobro poznatih hitova snimljenih na koncertima tokom“Mirakul” i “Toleranca” turneje. Pesme na ovom albumu nikada pre nisu bile objavljene na nekom od Gibonnijevih live izdanja, osim dve numere koje su na ovom albumu urađene u potpuno novom aranžmanu. Ekskluzivni dupli album u izdanju Terra Divina, zastupnika i distributera najboljih istarskih vina u Srbiji, i regionalnog MTV-ja dostupan je u prodaji širom Srbije u Multi-Dallas Music Shopu i svim bolje opremljenim CD šopovima i knjižarama, benzinskim pumpama, Greenet kafeima i knjižarama DELFI.

Ovaj album predstavlja savršen način da spremni dočekate veliki Gibonnijev koncert u Beogradu 25. oktobra 2013. godine! Koncertom u Kombank Areni, u organizaciji AAA produkcije, Gibonni će promovisati novi album „20th Century Man“ i predstaviti najznačajnije pesme iz svog bogatog muzičkog opusa. 

Ostavi
komentar

Povezano