Novosti

02.09.2018.

Eminem je možda iznenadio albumom, ali i ponovo razočarao
foto: Youtube screenshot
Eminem je možda iznenadio albumom, ali i ponovo razočarao

Kamikaze

Hej, trudimo se da budemo objektivni! Znamo da je bio prvi u pojedinim trkama, pionir na određenim poljima, da je njegov komercijalni uspeh teško uporediti sa današnjim čak i milijardama pregleda. Imamo u vidu da album koji je izbacio pre osam meseci jeste debitovao na prvom mestu Billboardove liste, ali sa trećinom prodatih jedinica albuma nego što je to bio slučaj sa albumom pre toga. Takođe, u drugoj nedelji prodaja je i ta prodaja bila desetkovana. Poštujemo mi njega, ali moramo da ga kudimo. 
 
Eminem je objavio album iznanađenja, u nadi da će povratiti svoj stari ugled. Odlučio je da ponovo piše o sebi i svojim mukama, ali se malo više fokusirao na aktuelnu hip-hop scenu. Pljunuo je po kolegama, ali albumom slabim, pa ga i kritika i fanovi optužuju da je ovo batrganje čoveka čije vreme prolazi. 
 
Nažalost, Eminem ne ume da uživa u svom zaveštanju, već želi poziciju koja pravedno pripada mlađima. Želeći ono što imaju drugi, gubi na značaju ono na čemu smo mu nekada zavideli. 
 
Album je neobavezno tvitovao, na kratko zapalio internet, dobio pohvale da mu je ovo najbolji materijal u poslednjih nekoliko godina, ali to više govori koliko je raniji bio slab.
 
Kamikaze je producirao Dr. Dre, a Jessie Reyez je gostujući vokal na dve pesme. 
 
Način na koji dostavlja rime je nesporan. Sporno je ono što govori. Ulazi u frku sa mlađima koji ga poštuju i, još gore, sa svežim izvođačima koji za njega ni ne znaju. Baveći se drugima više nego sobom, gubi bitku protiv samog sebe. 
 
Ostavi
komentar