Novosti

22.04.2013.

Elemental: Novi singl najavljuje novi album Elemental
foto: Youtube screenshot
Elemental: Novi singl najavljuje novi album

Ovo nije svjet "Po mojoj mjeri"

Elemental, poznati hrvatski sastav, upravo je izbacio novi singl pod nazivom „Po mojoj mjeri“. Kako sami kažu, ova numera najavljuje početak rada na novom albumu koji će nostiti naziv „U redu je“. Ovo će biti njihovo šesto po redu studijsko izdanje koje će se pojaviti od prilike tri godine nakon njihovog poslednjeg i još uvek aktuelnog albuma „Vertigo“.

Iako je žanrovski Elemental baza u hip hip-u, oni ne vole ograničenja i etiketiranje u tom pogledu i eksperimentišu kreirajući specifičan crosover zvuk. Ono što je svakako njihov zaštitni znak jesu pametni i angažovani tekstovi sa jasnim stavom koji poziva na razmišljanje i preispitivanje.

Bend je nastao 1998. godine kada su ga osnovala 3 MC-a, a do danas su prerasli u mnogočlani sastav koji čini čak sedam odličnih muzičara. Prvi album u ovoj postavi „Tempo velegrada – Demiurg“, objavili su 2002. godine za etiketu Menart.

Pesma „Po mojoj mjeri“ je nesvakidašnji omnibus u kom su tri različite priče povezane zajedničkom porukom iz refrena. Kako navodi Mirela Priselac Remi, jedan od dva glavna vokala, pesma govori o situacijama kroz koje žene svakodnevno prolaze i to bez ikakvog ulepšavanja.

Poslušajte:

Ostavi
komentar

Povezano