Novosti

27.06.2016.

El Rithmo nam želi Srećan Put El Rithmo "Srećan put"
foto: Youtube screenshot
El Rithmo nam želi Srećan Put

Ljubav na Kubi

Bend iz Aranđelovca, El Rithmo, objavo je spot za novu pesmu Srećan Put. Ova lagana letnja numera deluje i više nego opuštajuće dok su kadrovi snimani na Kubi upotpunili celu viziju pesme. Vokal Marije Todorović Tatar će vam danima odzvanjati u glavi, pogotovo u letnjim noćima.

Ono što je izazvalo podeljenost kod publike jeste sama tematika spota. Iako može da se pronađe kod svih ljubavi, bend El Rithmo je odlučio da je prikaže u ljubavnoj vezi dve devojke.

"Obzirom da me već duže vreme zanima tema rodne ravnopravnosti i seksualnih sloboda, a i pišem doktorat na sličnu temu, ovo je bila prilika da iskoristim i to što se bavim muzikom da na pozitivan način prikažem različite seksualnosti. Smatram da je važno kroz umetnost i u okviru kulturnih sadržaja vezivati homoseksualnost za pozitivne slike i svakodnevnicu, da bi različitost prestala da bude strana i tuđa, tj. da bi se prihvatila na pravi način", iskrena je Marija, koja je i napisala tekst ove pesme.

"Ko na ljubav reaguje nasilno i drsko, treba da preispita svoje stavove. Nadam se da će sadržaja na ovu temu i kod nas biti više i da će vremenom negativni naboj nestati".

Dok čekamo da se to desi, i da oni koji pišu negativne komentare shvate svu lepotu ljubavi, stavićemo ovu pesmu na našu letnju playlistu. 

Ostavi
komentar