Novosti

22.06.2014.

Dupla MTV Premijera u ponedeljak 23. juna na MTV-u Miki Solus
foto: MTV PR Photo
Dupla MTV Premijera u ponedeljak 23. juna na MTV-u

MVP i Miki Solus

Bane Lalić i njegov bend MVP snimili su ovih dana spot za najnoviji singl „Milioni milja“ (opširnije pročitajte klikom OVDE) koji će premijerno biti prikazan na regionalnom MTV kanalu u ponedeljak, 23. juna u 20h.

Pored ovog spota, premijeru će imati i video „Pun kufer“ mladog hrvatskog muzičara pod imnom Miki Solus, koji svojim melodijama i porukama donosi novu estetiku zvuka na muzičko-estradnu scenu Balkana!

Muziku Mikija Solusa karakterišu klavijature, akustični bas i cajon u jednostavno aranžiranim pesmama s moćnim tekstovima koji ostavljaju bez daha. Pesma „Pun kufer“ nalazi se na Yammat FM kompilaciji i tokom proteklih nedelja snimljeni su kadrovi za ovaj spot. Režiju  potpisuju Miki Solus i Bojan Crnić, koji je zadužen za kameru i montažu.

Miki svira uz pratnju Frane Viskovića (akustični bas) i Andreja Tačigina (cajon) i ovaj eksplozivni trio uživo „šamara“ publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Odsvirali su preko 50 koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, među kojima i Terraneo 2013. godine, a ove godine našli su se u finalu 3. HR Demo Kluba. Hitovima "Mrtav je Johnny", "Smrt je romantična" i ''Pun kufer'', svojim zabavnim i kreativnim pristupom muzici uspeo je da stvori prepoznatljiv stil – akustični rep, s primesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata.

Do sada je objavio dva online izdanja, "Muzika sumnjive kvalitete" (2011) i "Bojim se muzičkih kritičara" (2012), a nedavno i novo EP izdanje "Bolesni tekstovi sa super mjuzom”. Sve navedeno ujedno je i uvod za Mikijev prvi veliki - celovečernji nosač zvuka, koji snima u poznatom zagrebačkom studiju “Funhouse” vođen budnim uhom (ali i okom) producenta Okreba Ćivotaruma, široj javnosti poznatijeg kao Berka Muratovića, bubnjara grupe Jinx.

Ostavi
komentar