Novosti

09.02.2018.

Drugi Rhye album krčkao se pet godina
foto: Youtube screenshot
Drugi Rhye album krčkao se pet godina

Blood

Nakon skoro kultnog albuma Woman, Rhye su nam dali još jedno studijsko izdanje na kojem rade od kako je prethodno objavljeno. 
 
Mike Milosh, glavna osoba iza projekta Rhye, znao je za čuveni pritisak drugog albuma, te sebi dao vremena i objavio novi novi tek kada je za to bio zreo, posebno zato što je u međuvremenu raskinuo romantičnu vezu, ali ostao i bez kreativnog partnera. Novi album najavljivao je singlovima Please, Taste, Song For You i Count To Five, za koju je objavljen i video sniman u Berlinu, Tokiju, Moskvi, Gani, Los Anđelesu kao i nacionalnom parku Joshua Tree.
 
Sniman na 6 različitih lokacija širom sveta, video za pesmu Count To Five slavi univerzalni jezik muzike i plesa“ - kaže frontmen Milosh i nastavlja - ”rekli smo svakoj plesačici da se snimi u svojoj domaćoj atmosferi kako bi mogli da doživimo njeno iskustvo“.
 
 
Milosh kaže kako je bend proteklih nekoliko godina proveo na turneji "prevodeći" album Woman iz studijskog projekta u potpuno live iskustvo, dok je sa novim izdanjem priča potpuno suprotna – ”muzika i zvukovi nastali su organski i stvoreni su za nastupe“. 
 
Novo studijsko izdanje donosi 11 pesama koje je pisao i producirao Michael Milosh. Dok debitantski album govori o romantici, novo izdanje je kolekcija pesama koje govore o periodu kada jedna veza prestaje, a druga počinje. Prekid veze nije bio jedini okidač za stvaranje novog izdanja. Naime, originalni saradnik, danski producent Robin Hannibal, napustio je projekt Rhye i odlučio je da ne nastupa sa ostatkom grupe. Frontmen Milosh je pisao o ličnim i profesionalnim prekretnicama, a kada je došlo vreme za snimanje novog albuma, obratio se svojim saradnicima kako bi pronašli prirodan zvuk spreman za live izvođenje.
  
 
 
Ostavi
komentar

Povezano