Novosti

10.11.2014.

Dodeljne evropske MTV nagrade! MTV EMA 2014, Glazgow
foto: Getty Images za MTV
Dodeljne evropske MTV nagrade!

One Direction pokupio nagrade u 3 kategorije

Jedan od najvećih godišnjih muzičkih događaja, koji slavi najpopularnije svetske umetnike, 2014 MTV EMA, obilovao je nesvakidašnjim, neočekivanim momentima, saradnjama koje se viđaju jednom u životu, i uzbudljivim nastupima koje će, bez sumnje, ostati zabeleženi u istoriji. Ovogodišnji šou je SSE Hydro dvoranu u Glazgovu petvorio u nezaboravnu ekstravaganzu, koja je gledaoce provela kroz vreme i “katapultirala” ih kroz uspomene na neobične momente u dvadesetogodišnjoj istoriji MTV EMA dodele nagrada.

Na početku šoua publika se “transportovala” nazad u 1994. godinu kada je, tada mlada Nicki Minaj, u svojoj spavaćoj sobi, po prvi put u životu gledala MTV EMA dodelu, da bi se zatim “lansirala” u budućnost, baš na vreme za svoj veliki ulazak na 2014 MTV EMA. "Her Minajesty" je zaista gospodarila celom večeri, a kući je odnela i nagradu u kategoriji "Najbolji Hip-hop izvođač", dok je publiku počastila izvođenjima svojih najvećih hitova uključujući i "Super Bass""Anaconda", a po prvi put je predstavila i svoju novu numeru "Bed Of Lies" tokom koje joj se, na veliko iznenađenje publike, pridružila i Skylar Grayza klavirom. Voditeljka je publiku u Glazgovu počastila uzviknuvši "ja častim ovu turu", nakon čega ih je ih je 'obasula' novčanicama sa svojim likom, dovoljno za 1.000 besplatnih pića.

Jedan od najvećih rock bendova svih vremena, velikani U2 su po četvrti put izašli na MTV EMA scenu kada su izveli skromnu, nerazmetljivu verziju pesme "Every Breaking Wave", dok ih je pratio gudački orkestar. Alicia Keys je izvela inspirativnu numeru "We Are Here", koja je bila nominovana u kategoriji "Najbolja pesma sa porukom", a njen nastup je obasjao publiku u SSE Hydro dvorani, ali i gledaoce širom sveta. Pobednica u kategorijama "Najbolja pesma" i "Najbolji ženski izvođač" Ariana Grande je letela iznad publike u akrilnoj fotelji na naduvavanje, da bi zatim izvela medli svojih hitova "Problem" i "Break Free" u nastupu inspirisanim "Barbarella" filmom. Ed Sheeran je svoju numeru "Thinking Out Loud" sa prvog mesta lista doneo na MTV EMA scenu.

Rock legenda Ozzy Osbourne se trijumfalno vratio na MTV da primi "Global Icon" nagradu. U iznenadnom nastupu kojim je odata počast Ozzyu, Simon Neil, iz Biffy Clyro benda, se pridružio gitarskoj legendi Slashu, kao i Myles Kennedy and the Conspirators, u epskom izvođenju klasika "Crazy Train".

Electro-pop muzičarka Kiesza se sa Royal Exchange trga u Glazgovu, putem klasične crvene telefonske govornice, “teleportovala” u arenu, da bi zatim rasplesala celu halu uz njen hit "Hideaway", uz podršku plesača. Britanka Charli XCX je zapalila arenu izvevši svoje hitove "Boom Clap" i "Break The Rules", u glam-rock / punk aranžmanu, a rock dvojac iz Velike Britanije, Royal Blood, moćno je prašio uz numeru "Figure It Out", ispred vrištećih fanova. Pobednik u kategoriji "Najbolji World Stage nastup"Enrique Iglesias je pozvao publiku da mu se pridruži u medli izvođenju pesama "Freak" i "Bailando", dok su hiljade fanova osvetlile parter SSE Hydro dvorane svojim LED narukvicama.

Ludilo je ipak preovladalo. Katy Perry je otkrila neobičnu opsesiju 'jastučićima' Nicki Minaj, a dalje u šou je ponovo odata počast pozadini reperke sa "butt putt" mini golf terenom u sredini arene. Redfoo se na sceni pojavio noseći kilt, da bi uručio nagradu bendu One Direction koji su trijumfovali u kategoriji "Najbolji pop izvođač". Ovo ne bi bilo toliko 'skandalozno' da nije ranije, tokom intervjua na crvenom tepihu, otkrio da ne nosi donji veš, što su fanovi na društvenim mrežama izglasali koristeći hashtag #UnderFoosKiltEMA. U još jednom osvrtu na istoriju grada domaćina ovogodišnjih EMA nagrada, David Hasselhof se na sceni pojavio lica obojenog plavom farbom i obučen kao "BraveHoff".

Pre završetka večeri 'kraljica Nicki' je najavila da će se 2015 MTV EMA nagrade održati u Milanu, u Italiji i to u Mediolanum Forum, u nedelju 25. oktobra 2015. godine. Italija i Milano biće domaćini i Expo 2015"Svetske izložbe", čime će MTV EMA događaj zatvoriti godinu internacionalnih događaja koji će se održavati u Milanu.

2014 MTV EMA POBEDNICI:

Najbolja pesma:

Ariana Grande - "Problem" feat. Iggy Azalea

Najbolji pop izvođač:

One Direction

Najbolji ženski izvođač:

Ariana Grande

Najbolji muški izvođač:

Justin Bieber

Najbolji nastup uživo:

One Direction

Najbolji novi izvođač:

5 Seconds of Summer

Najbolji rok izvođač:

Linkin park

Najbolji alternativni izvođač:

30 Seconds to Mars

Najbolji Hip-Hop izvođač:

Nicki Minaj

Najbolji izvođač elektronske muzike:

Calvin Harris

Najbolji izgled:

Katy Perry

Najbolji Push izvođač:

5 Seconds of Summer

Najbolji World Stage nastup:

Enrique Iglesias

Worldwide Act/Najbolji Worldwide izvođač:

Zhou Bichang (周笔)

Best Video/Najbolji video:

Katy Perry - "Dark Horse" feat. Juicy J

Biggest Fans/Najbolji obožavaoci:

One Direction

Global Icon: Ozzy Osbourne

Ostavi
komentar