Novosti

11.02.2013.

Dobitnici Grammy nagrada 2013. Fun.
foto: Youtube screenshot
Dobitnici Grammy nagrada 2013.

Sinoć je u L.A.-u održana 55. svečanost dodela najprestižnijih muzičkih nagrada Grammy. Kao i uvek, ova ceremonija je okupila creme de la creme svetske muzičke scene a mnogi su kućiu otišli slaveći.

Fun. su bili nominovana u čak šest kategorija a pobedili su u dve, dobivši: nagradu za najboljeg novog umetnika godine kao i za pesmu godine, naravno za "We Are Young".

Mumford and sons odneli su Grammy za jednu od najpopularnijih i najvažnijih kategorija - album godine. Naravno, radi se o njihovom drugom izdanju "Babel", a ovo je njihov drugi Grammy do sada.

Nezaobilazna Adele! Iako je zbog rođenja deteta bila prilično neaktivna u poslednjih godinu dana (ako izuzmemo mega uspeh sa soundrackom za Bonda "Skyfall"), ona ne može a da ne osvoji ovu zlatnu statuicu pa je i ovoga puta dobila Grammy-a za jedinu kategoriju za koju je bila nominovana - najbolje POP solo izbođenje. Ovo je njen deveti Grammy!

Carrie Underwood je odnela kući statuu za najbolje country solo izvođenje za pesmu "Blown Away".

Kelly Clarkson je osvojila nagradu za najbolji POP vokalni album - naravno za "Stronger". 

Najbolje ROCK izvođenje su genijalni The Black Keys koji su sinoć pokupili ukupno 3 Grammy-a.

Frank Ocean je apsolutno zaslužio svog Grammy-a za najbolji, urbani, moderni album, pobedivši Miguela i Chris Brown-a u konkurenciji za istu nagradu. 

Najbolji country album je "Uncaged" Zac Brown Band koji su ovom pobedom do sada osvojili ukupno 3 Grammy-a.

I mogli bismo tako u nedogled jer je kategorija zaista mnogo, ali stajemo ovde jer smo naveli one najatraktivnije, ali ne pre nego vas obavestimo da su simpatični Gotye i još simpatičnija Kimbra za "Somebody That I Used To Know", koji nam je svima isprao i uši imozak, dobili Grammy za record of the year.

Nadamo se da će se napokon poneti prema onoj staroj "Zasviraj pa za pojas zadeni" jer ako još jednom čujemo "You can be addicted to a certain kind of sadness..." može da se desi da kolektivno poludimo.

Bravo pobednicima!

Ostavi
komentar

Povezano