Novosti

09.02.2017.

Disclosure se pismom oprostili od fanova
foto: Facebook @Disclosure
Disclosure se pismom oprostili od fanova

I zahvalili za prethodnih sedam godina

Sedam godina kao da je proletelo! A, sa druge strane, kada pogledamo šta se sve za to vreme izdešavalo, čini se kao da je moralo da prođe više.
 
Ipak, kao da je juče bilo kada smo se upoznali sa braćom Howard, pa ubrzo i sa hitovima njihovog prvog albuma Settle. Počeli su 2010. godine, a nakon samo jedne trake koju su popeli na MySpace i seta pred nastup Todda Edwardsa, dobili su i ugovor sa velikom izdavačkom kućom. 
 
Oni su revitalizovali britansku scenu i sa grupama Clean Bandit i Gorgon City napravili novi talas. Zbog Disclosure je i Sam Smith uspešan koliko jeste, jer njima je pevao Latch. Sa AlunaGeorge su stvorili hit White Noise, ali i udahnuli novi život karijere legendarne Mary J Blige. Ova dama prvo im je gostovala na F For You, a onda su joj producirali ceo album London Sessions
 
Bili su spektakularni po raznim festivalima, a čak i svoj pokrenuli. Razočarali na EXIT-u, ali se kasnije saznalo da je bilo tehničkih problema za koje nisu krivi ni oni ni festival. 
 
2015. godine su nam dali Caracal, ponovo prepun interesantnih vokala. Tu su The Weeknd, Lorde, Lion Babe, Gregory Porter... Prošle godine izašao im je EP koji je podsećao na muziku sa samog početka karijere, te se naslućivala promena u načinu na koji vode karijeru. Niko nije pretpostavljao da će se ovo desiti. 
 
Ali, ima smisla. Kako i u svom pismu kažu, imali su samo 15, odnosno 17 godina kada su počeli. Vreme je da uživaju u životu, možda pronađu inspiraciju za novu muziku. Ovako više ne ide. Imaće nastup na svom Wild Life festivalu, ali i još nekoliko već ugovorenih velikih nastupa. Posle toga... kažu da će se vratiti, ali to možda znači za godinu, pet ili pedeset. 
 
Mi najviše volimo stvar sa London Grammar F For You sa MJB. Koja je vaša omiljena Disclosure traka i hoće li vam nedostajati? 
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano