Novosti

15.08.2013.

Dbau: Završen prvi deo novog albuma Dbau
foto: PR Photo
Dbau: Završen prvi deo novog albuma

Pesme dostupne za besplatno preuzimanje

Tri godine nakon drugog albuma prijedorski sastav Dbau ponovo vredno radi u studiju, a rezultat su nove pesme koje ova četvorka ovog puta poklanja.

Sa novog albuma, koji će nositi naziv “Doctor Red”, završeno je šest pesama i pod nazivom “Vol. 1” možete ih besplatno preuzeti klikom OVDE. Za besplatno preslušavanje kliknite OVDE.

Crveni doktor je okupatorski naziv za dr Mladena Stojanovića, narodnog heroja sa Kozare iz NOB-a“, objasnio je poreklo imena albuma Dino, gitarista benda.

Dbau važi za sastav koji neprekidno traga za novim dimenzijama u okviru zvuka koji svira, te i nove pesme nude neke nove horizonte.

Ovaj put smo uradili nešto novo, dodali nove dimenzije našem zvuku, a mislim da smo sačuvali naš, ‘ajde da kažem identitet. Svaka od novih pesama na svoj način predstavlja Dbau i ono što želimo da poručimo. Oni koji su nas do sad pratili primjetiće da na novom materijalu ima više ‘priče’ nego prije, vjerovatno zato što ovaj put želimo više toga reći.”, kaže Dino.

Pored studijskog rada Dbau su ovih dana posvećeni i spotu za numeru "Bejb", koja će se naći na drugom delu novog albuma.

Uvek se postavlja pitanje izdavača, ali prijedorčani su potpuno svesni situacije te su se odlučili da novi material postave na free download, uz objašnjenje da je potraga za izdavačima postala besmislena. 

Ostavi
komentar