Novosti

05.03.2013.

Izašao debi album genijalnog dvojca Rhye Rhye
foto: Universal Music PR Photo
Izašao debi album genijalnog dvojca Rhye

Jedno od najboljih izdanja u poslednjih 10 godina

Utorak 5. mart je dan na koji napokon izalazi dugo očekivano debi izadanje sastava Rhye, "Woman".

Iako se sa godinama broj solista i bendova, koji zahvaljujući društvenim mrežama sve lakše dolaze do publike, konstantno povećava, i dalje se velike stvari dešavaju relativno retko. Rhye je jedan od sastava o kojima se od prvog pominjanja u javnosti priča mnogo i isključivo u superlativu a očekivanja probijaju plafon.

Rhye su se pojavili niotkud prošle godine a prvi EP The Fall predstavio nam je njihov moderni, sexy i terapeutski zvuk sa vokalom koji će vas uljuljkati, spustiti vam pritisak i navesti vas na nevaljale ideje istog momenta kad krene da curi prva numera.

Osim što su kvalitetom produkcije, zvuka i inovativnosću kad je melodija u pitanju apsolutno jedno od najprijatnijih iznenađenja u poslednjih par godina, Rhye su definitivno i jedan od najmisterioznijih sastava za koje ste ikada čuli. U vreme kad zvezde ne mogu propisno da večeraju u restoranu a da se ispred istog ne okupe paparaci i fanovi, Rhye je uspeo da mesecima od izlaska mega hita The Fall sačuva u tajnosti sve uključujući i identitet članova benda. Najveći zbun nastao je onog momenta kad smo napokon dobili info da Rhye čine dva momka, Mike Milosh i Robin Hannibal buduci da smo svi bili apsolutno ubeđeni da hipnotički prijatan vokal pripada devojci. I iako Rhye svi mahom odmah porede sa Sade naš je daleko jači utisak paralela (jer nije u pitanju sličnost) sa čarobnom, Romy Madlez Croft iz sastava The XX prvenstveno kad je u pitanju boja glasa i reklasirajući, nepretenciozni stil pevanja. Ipak Rhye imaju svoj autentični pečat i neće vam se desiti da ih pobrkate ni sa jednim drugim bendom a neće dugo procći dok oni sami ne postanu žanr za sebe.

Ako do sada niste imali prilike da ih čujete i ako bismo morali kroz tekst da vam približno objasnimo šta da očekujete, definitvno bismo se poslužili nabrajanjem imena iz sličnog foldera i da, to definitivno jeste i Sade, ali i The XX pa cak i Koop ili Jessie Ware.

The Fall ali i Open, singl sugestivnog naslova koji najavljuje debi izdanje "Woman" će vas na najbolji mogući način pripremiti za ono što sledi a mi vam toplo savetujemo da se pripremite za susret sa vašim novim omiljenim bendom.
Rhye, dobrodosli u nase zivote!

Ostavi
komentar

Povezano