Novosti

29.05.2013.

Daft Punk: novim albumom vraćaju život muzici Daft Punk
foto: Menart PR Photo
Daft Punk: novim albumom vraćaju život muzici

Da bi se napredovalo neophodno je napraviti korak unazad

Misterija je izgleda postala sastavni deo muzičkog show biza, pa smo se tako pekli na tihoj vatri dok nismo saznali da li je vokal dvojca Rhye muško ili žensko, a jedan drugi dvojac, koji je ovih dana u samom vrhu popularnosti zahvaljujući brilijantnom singlu „Get Lucky“, Daft Punk, fura nešto malo drugačiji fazon. Za ovaj par, skriven je iza futurističkih, napucanih kaciga, znamo da ga čine Thomas Bangalter and Guy-Manuel de Homem-Christo a ovi momci su nakon punih 8 godina pauze odlučili da nas obraduju novim studijskim albumom, “Random Access Memmories” (RAM).


Radi se o izdanju o kom se popmezno i sa oduševljenjem priča od kako se pojavio prvi info da se na njemu uopšte radi, a koje je snimljeno u najboljem studiju uz budžet od kog zastaje dah. RAM je sniman i produciran da zvuči kao da je izašao iz muzičkog studija krajem sedamdesetih i početka osamdesetih godina a baziran je na mešavini diska, soft roka i progresivnog popa, uz povremeno korišćenje čitavog orkestra i hora, da bi zvučao što bogatije. Za razliku od prethodnih albuma, Daft Punk su veoma retko koristili semplove ovoga puta, a osnovna ideja je bila da RAM bude slušan u celini, kao kompletan album. Osnovna ideja ove ploče je sažeta u naslovu jedne od novih pesama, “Give Life Back To Music”.

"Tehnologija je učinila muziku dostupnom  na filozofski vrlo interesantan način, ali kada je svima omogućeno da stvaraju magiju, kao da je magija nestala", objašnjava Thomas Bangalter.

RAM ima 13 pesama, od kojih je prvi singl, “Get lucky” uveliko svetski mega hit.

Album je izašao u Britaniji 20. maja, kod nas je u prodaji posredstvom etikete Menart, a ako koristite Deezer naći ćete ga i tu.

Uživajte!

Ostavi
komentar
  • 15.06.2013, 22:42h Milos - Sjajan je album. Sjajan vam je sajt. Hajde ako mozete saznajte nesto o pesmi Giorgio by Moroder sa albuma pa napisite koju rec. Ne bi ovo trazio od vas, ali vidim da pisete pametne stvari na sajtu i da ste profi, pa se sve nadam da cete moci i ovo da obradite...

Povezano