Novosti

01.06.2018.

Čuli smo samo pola Lykke Li albuma i tvrdimo da je jedan od najboljih iz ove godine
foto: Youtube screenshot
Čuli smo samo pola Lykke Li albuma i tvrdimo da je jedan od najboljih iz ove godine

so sad so sexy

Pre deset godina smo prvi put čuli Lykke Li. Pevala je "I think I'm a little bit in love with you, but only if you're in love with me too" i odmah predstavila svoj koncept. 
 
Nekada se čini da zvuči snishodljivo koliko je direktna, a svaka njena priča ima mali zaokret. Njen glas zvuči kao da razgovara sa novorođenčetom, ali su teme daleko dublje, premda opšta mesta. Ona je heroina indie pop muzike, a neretko kombinuje elektroniku i pozajmljulje elemente drugih žanrova. 
 
Album Youth Novels zapratio je Wounded Rhymes 2011. godine, pa I Never Learn 2014te. Prošle godine slušali smo malo i supergrupu LIV koju je predvodila.  
 
Lykke Li imala je (ne)sreću da remiks pesme I Follow Rivers postane globalni hit, te preusmeri narativ na neko vreme. Sada je tu novi materijal o kojem bi trebalo svi da pričamo. 
 
Lykke Li je u partnerskom odnosu sa jednim od najvećih producenata današnjice, Jeffom Bhaskerom. Kaže da su joj prethodne dve godine bile turbulentne zbog odnosa sa njim, rođenja sina Diona, ali i gubitka majke. Sve to čuje se u albumu so sad so sexy
 
Tu su hard rain, deep end, utopia, a od skoro i two nights i sex money feelings die. Dok se deep end izdvaja kao najpevljiviji hit, hard rain udara jače, posebno uz precizni video. Možda ćete zaplesati uz two nights, pa primetiti suze u očima, a svakako bi trebalo da pomislite na svoju mamu dok slušate utopia
 
Album će doneti još pet pesama, a dobijamo ga 8. juna. Koliko mu se radujemo najbolje govori činjenica da smo u međuvremenu nekoliko puta preslušali celu Lykke Li diskografiju. 
 
Ostavi
komentar

Povezano