Novosti

16.05.2013.

Crvena Jabuka: Novi album uskoro u prodaji! Crvena Jabuka
foto: Detalj sa omota albuma
Crvena Jabuka: Novi album uskoro u prodaji!

Četrnaesto izdanje čuvenih Sarajlija

Zaista lepa vest za sve ljubitelje Crvene jabuke! Momci izbacuju novi, 14. po redu studijski album pod nazivom "Nek' bude ljubav".

Ovo izdanje dolazi nakon 2 godine pauze, budući da je njihov poslednji album, "Za tvoju ljubav", izašao početkom 2011. godine za etiketu Croatia Records. Grupa je od objavljivanja tog albuma održala i veliku turneju pod istim nazivom, a svaki slobodni trenutak Dražen Žerić Žera, frontmen grupe koristio je za osmišljavanje koncepcije novog albuma. Okupivši verne saradnike, a i neke nove, prionulo se snimanju novih pesama.

Album je sniman u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu. Uz čak 15 novosnimljenih pesama, na albumu će se naći i live verzija dueta grupe s Halidom Bešlićem - pesma "Godinama" koja je snimljena na turneji Karlovačko Live 2010. Uz taj duet, album sadrži još nekoliko vokalnih saradnji. Kemal Monteno gostuje u pesmi"Crveni poljupci", Karlo Martinović u"Vjerujem", a grupa Neverne bebe snimila je sa Žerom svoju pesmu"Ovo je kraj".

Odličan omot albuma delo je Jabukinog stalnog dizajnera Davora Papića koji je osmislio i posebno pakovanje CD-a koje će iznenaditi svakoga ko ga prvi put uzme u ruke i otvori.

CD izdanje biće u prodaji u prvoj polovini juna

Ostavi
komentar

Povezano