Novosti

12.08.2013.

Craig David: Novi album u najavi? Craig David
foto: World Tour promotional photo, official Craig David
Craig David: Novi album u najavi?

Šta bi sa ovim čovekom?

Kada se pojavio početkom dvehiljaditih, Craig David je izazvao pravu pometnju, pogotovo međ' pripadnicama lepšeg pola mlađe generacije, ali nije bio ni blizu iritantan kao današnje zvezde za kojima lude klinke npr. gospodin Bieber! Njegovi hitovi su se vrteli na svim radio i televizijskim stanicama, ali par godina unazad, gotovo da nismo čuli za njega, barem ne ovde kod nas...

Craig je rođen u Sauthemptonu, na jugu Engleske, a karijeru je započeo 1999. kada je uradio vokale za pesmu „Re-Rewind“ benda Artful Dodger. Njegov debitantski singl „Fill Me In“ mu je doneo instant popularnost, a on je postao najmlađi muški izvođač u istoriji Britanije, čiji se singl našao na prvom mestu (imao je 18 godina)! Usledio je i album prvenac pod nazivom „Born To Do It“, koji je prodat u preko 7 miliona primeraka širom sveta, a skoro sve pesme sa albuma je napisao sam David! U jednom glasanju koje je sproveo MTV, upravo ovaj album je proglašen za najomiljeniji ikada, posle Jacksonovog „Thriller“!

I stvarno, gotovo da nije bilo osobe koja nije znala „Walking Away“, „7 Days“, pa sa narednog albuma („Slicker Than Your Average“„What's Your Flava“ i duet sa Stingom „Rise and Fall“, a onda je Davidova karijera počela da jenjava, iako je on do danas izbacio 3 studijska albuma, poslednji 2010. pod nazivom „Signed, Sealed, Delivered“! Neki su spekulisali da je jedan od glavnih razloga sunovrata njegove karijere bio i komičar Leigh Francis, koji se više puta šalio na njegov račun u emisiji Bo' Selecta iako se komičar šalio i na račun mnogih drugih zvezda, koje su i učestvovale u njegovoj emisiji, Davidu se šale nisu dopale, izjavljivajući da Francis pravi sprdačinu od njegove karijere i da bi ga rado nokautirao! Možda je na njegovu karijeru uticao ne toliko Francis, koliko utisak koji je ostavio na ljude – arogantni i paranoični momak koji ne zna da prihvati šalu.

Bilo kako bilo, Craig je izgleda ostavio sve to po strani i rešio da se restartuje – u martu je krenuo na turneju po Australiji i Evropi, u okviru koje je predstavio novu pesmu „Less Is More“, a koja najvljuje novi album „Following My Intuition“, koji bi trebalo da izađe ove godine!

Mi mu držimo palčeve, a vi poslušajte „Less Is More“!   

Ostavi
komentar

Povezano