Novosti

20.11.2013.

Čola izbacio pesmu koja najavljuje novi album Zdravko Čolić
foto: PR Photo (FB)
Čola izbacio pesmu koja najavljuje novi album

Legenda EX Yu pop scene i ubedljivo najkvalitetniji i naupečatljiviji vokal sa naših prostora ikada, Zdravko Čolić, promovisao je juče (19. novembra) svoj najnoviji singl pod nazivom „Što ti dadoh“ koji najavljuje njegov novi, dugoočekivani album koji izlazi u decembru a koji će se zvati „Vatra i barut“.

Čola je do danas izdao 13 studijskih albuma jedan live i veliki broj singlova i kompilacija a broj hitova gotovo da je izjednačen sa ukupnim brojem pesama koje je izbacio.

Kad je zvuk u pitanju, tokom karijere, on je prošao kroz sve moguće faze. Od roka i veoma progresivnog zvuka sa početka karijere, preko pop-a, šansona, diska i pop-folka pa sve do današnjeg zvuka koji sve više podseća na tradicionalni bosanski zvuk dobijen kombinacijom modernih instrumenata i onih starih, tipičnih za sevdalinke, Čola je „isprobao“ sve i uspeo da i pored dramatičnih stilskih zaokreta ostane dosledan i svoj.

Prvi komentari su više nego pozitivni a nakon prvog slušanja nove pesme jasno je da se radi o velikom hitu i to je činjenica koji ćete priznati bez obzira na to da li ste ili ne ljubitelj ovakvog zvuka. Fascinira i njegov glas koji je netaknut, vrhunski čist i moćan i kom godine, očigledno, ama baš ništa ne mogu.

Bravo Čolo!

Ostavi
komentar