Novosti

29.05.2018.

Chris(tine) and the Queens
foto: Youtube screenshot
Chris(tine) and the Queens

Girlfriend

Francuska elektropop zvezda redefiniše pop muziku od kako se pojavila. Njena muzika je u osnovi pop, pristupačna masama, dok se bavi temema koje se inače ne mogu čuti na radiju. Njeni televizijski nastupi doživljaj su za sebe, a ukupna estetika testira norme koliko god da je to danas moguće. Ona je suptilna i precizna, strpljiva i na dobrom putu da se ustoliči kao jedna od najvažnijih figura pop kulture vremena u kojem živimo. 
 
Héloíse Létissier prvim albumom stekla je solidnu bazu fanova među kojima je i Elton John. Muzička kritika slavi svaki njen potez, a cifre pokazuju da se nalazi na velikom broju plejlista širom sveta. 
 
Za novo izdanje Christine and the Queens spremila je sasvim novi identitet. Sada nam se obraća kao Chris uz keytar koji svira Dam Funk. Singl je objavljen u francuskoj i engleskoj verziji, a prati ga i video spot ja jakim američkim uticajima uz svež pristup i nove neverovatne koreografije koje aludiraju na najbolje od večitog kralja popa.
 
Video je omaž fotografu Charlesu Ebbetsu koji je voleo da fotografiše građevince na vrtoglavim visinama. 
 
"Poruka je u isto vreme jednostavna i radikalna," kaže Chris. "Jednostavna je jer se oslanja na energiju i efektivnu upotrebu koreografije koja je fizička, senzualna i asertivna. Radikalna je u domenu svoje estetike, zato što banda u spotu briše linije između balerine i uličara, na način na koji se to radi u američkim klasicima kao što je West Side Story.
 
Ostavi
komentar

Povezano