Novosti

24.10.2013.

Chase & Status, trenutno najzanimljiviji producentski dvojac u Britaniji Chase & Status
foto: www.universalmusic.rs
Chase & Status, trenutno najzanimljiviji producentski dvojac u Britaniji

Za njih je Pharrell Williams rekao da su najuzbudljiviji producenti u Velikoj Britaniji, dok su za Rihannu muzički temelj njenog albuma „Rated R“. Među njihovim fanovima se nalaze i Jay Z, Snoop Dogg, Pendulum a značajnu podršku dobijaju i od poznatih BBC Radio 1 radijskih entuzijasta – Zanea Lowea i Annie Mac. 
 
Bilo bi sasvim OK da ovde završimo tekst o sastavu Chase and Status i verujemo da biste od radoznalosti izgoreli potrošivši potom sate tražeći više informacijama o njima – ali bićemo dobri pa ćemo vam pomoći u tome :-).
 
Saul Milton (Chase) i Will Kennard (Status) upoznali su sredinom 1990-ih u Londonu. Spojila ih je zajednička ljubav prema drum'n'bass žanru, da bi kasnije započeli sa zajedničkim DJ-ingom. Korak po korak, pesmu po pesmu, nastup po nastup, razvijali su svoju kreativnost i muzičko stvaralaštvo, a 2011. godine postali su najprodavaniji izvođač u Velikoj Britaniji, prodavši više od milion primeraka singlova samo u UK-u!
 
Svoj status jednog od najtraženijeg producentskog dua zacementirali su svojim trećim po redu studijskim albumom – „Brand New Machine“. Standardna verzija najnovijeg albuma donosi ukupno 14 pesama i niz gostujućih imena, kao što su Major Lazer, Pusha T, Nile Rodgers... 
 
Kao najavni singl albuma predstavljena je pesma „Lost & Not Found“, u kojoj su ugostili britanskog pevača Louisa M^ttrsa:
 
 
Ostavi
komentar