Novosti

19.01.2018.

BØRNS predstavlja album na kojem gostuje Lana Del Rey
foto: Youtube screenshot
BØRNS predstavlja album na kojem gostuje Lana Del Rey

Blue Madonna

Po završetku promocije prethodnog albuma Dopamine, BØRNS je započeo idejni proces koji je rezultirao fascinantnim izdanjem Blue Madonna. Dopamine je postao svojevrsna indie pop senzacija, sa hitovima poput American Money i Electric Love koji su dominirali svetskim radio stanicama. 
 
BØRNS sebe već godinama naziva “futurističkim članom grupe The Beach Boys”, a ovo poređenje se na izdanju Blue Madonna i argumentuje.
 
BØRNS je snimio album koji je ispunjen momentima psihodelične pop euforije, vokalnih egzibicija, i emotivne otvorenosti. Na I Don’t Want U Back, BØRNS se miri sa krahom veze koja se pokazala štetnom, dok mu se na God Save Our Young Blood pridružuje Lana Del Rey koja se u potpunosti uklapa sa atmosferom albuma. Stihovi numere Faded Heart su instinktivni, strastveni i neodoljivi.
  
U intervjuima o kreativnom procesu stvaranja albuma Blue Madonna, BØRNS je rekao da je besmrtnost bila centralna ideja vodilja svih dvanaest numera. The Beach Boys, njegovi idoli, dosegli su muzičku besmrtnost, a Blue Madonna је indikacija da možda i BØRNS kreće njihovim stopama.
 
Izdanje Blue Madonna je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play.
 
Ostavi
komentar