Novosti

22.10.2019.

Branislavu Joković Bana predstavlja svoj EP
foto: Youtube screenshot
Branislavu Joković Bana predstavlja svoj EP

BlackJack Tango

Bana je kantautorka koja klavir svira od desete godine. Prve kompozije počela je da piše u srednjoj školi. Zbog melodičnosti pesama odgovaraju joj stihovi na engleskom jeziku. Autor je i izvođač svojih pesama koje svrstava u indie, down-tempo i art po žanrove.
 
"Moj instrument je klavir. Umesto sviranja akorda, moja je jedinstvenost u poigravanju sa vokalnim linijama za koje kreiram podržavajuće fraze na klaviru. Na svojim nastupima izvodim obrade pesama drugih izvođača, nekada i menjajući njihovu harmonijsku progresiju i vokalnu melodiju" – kaže Branislava u izjavi pred promociju izdanja za Menart.
 
Branislava Joković do sada je imala zapažene nastupe na festivalima autorske muzike – Karusel, Cantout i Vibe (Brisel), a njeni radovi su se našli i na kompilacijama Femixseta (2011) i nedavno objavljenoj Femixseta 7.
 
Nastupala je na brojnim “open mic” večerima, kako u Srbiji tako i u Belgiji, gde je jedno vreme živela. Beogradskoj publici je možda poznata po klupskim svirkama u Gavezu, Batleru, Poletu, Helga’s Pubu, Craftroomu Berlin Monro, Jazz Kantini Lisabon… izvodeći kako autorske pesme, tako i popularni repertoar iz domena jazza, popa, rocka, soula i r’n’b-a kojeg obrađuje u originalnim aranžmanima.
 
Ostavi
komentar