Novosti

10.12.2014.

Bob Dylan: "Shadows In The Night" izlazi 3. februara Bob Dylan - novi album
foto: Official Facebook Page
Bob Dylan: "Shadows In The Night" izlazi 3. februara

Novi album posle tri godine pauze

Živa legenda muzike, Bob Dylan, najavio je objavljivanje novog albuma za 3. februar, koji će nositi naziv „Shadows In The Night“!

Poslednji album koji je Dylan izbacio je „Tempest“, objavljen pre tri godine, a na predstojećem izdanju, na kome je radio tokom pauze, naći će se deset  pesama, koje su dobile novo ruho.

Muzičar je povodom novog izdanja izjavio: „Bila je istinska privilegija napraviti ovaj album. Želeo sam da uradim ovako nešto već dugo vremena, ali nisam bio dovoljno hrabar da dela, čiji su komplikovani aranžmani predviđeni za orkestar, pretvorim u muziku za petočlani bend. To je bio ključ čitave priče. Svi smo poznavali ove pesme izuzetno dobro. Sve smo ih već svirali uživo. Ideja je bila da snimimo iz jednog, eventualno dva puta. Bez dodatne ispravke. Bez gluve sobe, bez slušalica.Snimke nismo odvajali po kanalima, a  većinu albuma  miksovali smo u hodu.Ne gledam na to kao da smo obradili ove pesme. One su bile dovoljno obrađivane. U stvari, može se reći da su ove pesme bile sahranjene. Šta smo ja i bend uradili je suprotno od toga, mi smo ihotkopali. Podigli ih iz groba i izvukli ih na svetlost dana”.

“Shadows In The Night”, 36. pevačev studijski album, producirao je Jack Frost, a listu pesma pogledajte ispod:

 1.  I'm A Fool To Want You  

2.  The Night We Called It A Day  

3.  Stay With Me  

4.  Autumn Leaves  

5.  Why Try to Change Me Now  

6.  Some Enchanted Evening  

7.  Full Moon And Empty Arms  

8.  Where Are You?   

9.  What'll I Do  

10.  That Lucky Old Sun  

 

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano