Novosti

14.07.2016.

Blog House je živ Justice
foto: Youtube screenshot
Blog House je živ

Justice izbacili novu pesmu

Blog house žanr je plesne muzike koja je inspirisana elektrom i francuskim hausom. Prati ga lo-fi estetika. Melodije su distorzirane, ima 8-bita, vokali su obično jako producirani, a imaju pop strukturu. Ne treba ga mešati sa Nu rave-om, koji zapravo potpada pod blog house.
 
Takođe, govorimo o muzici iz perioda koji podrazumeva demoktratizaciju i distribuciju preko muzičkih blogova koji su bili kritika, medij, publika, sud i inkubator celog para-kulturnog pokreta.
Muzika koju je pravio svako ko je imao pristup kompjuteru, ali i muzika koja se prenosila sa jednog računara na drugi. Njegova ekspanzija dogodila se u drugoj polovini prošle dekade. Tada su najposećeniji sajtovi bili Hype Machine i Last.fm.
 
Justice i njihov mega hitovi We Are Your Friends i D.A.N.C.E. su najočigledniji primer. Nakon što je smo nedavno dobili Metronomy album naziva Summer '08, album člana benda Klaxons, najavu povratka blog house princeze Uffie i još nekih stvari koje su nas učinile setnim za tim vremenima, evo sada i dugoočekivane nove pesme Safe and Sound francuskog dua Justice.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano