Novosti

08.05.2017.

Bliži se Evrovizija, upoznajmo predstavnika Švedske
foto: Youtube screenshot
Bliži se Evrovizija, upoznajmo predstavnika Švedske

Plus, predlog gde da gledate ESC

Robin Bengtsson je 27-godišnji pevač iz Švedske. Publici u svojoj zemlji je poznat od 2008. godine kada je osvojio treće mesto u lokalnom izdanju pevačkog takmičenja Idol. Na Melodifestivalenu, takmičenju putem kojeg Švedska bira svog predstavnika na Evroviziji, se prvi put pojavljuje 2016. godine i osvaja peto mesto. Ove godine se vraća na scenu Melodifestivalena sa pesmom I Can’t Go On, i iako nije bio favorit, odnosi pobedu zbog velikog broja bodova koje je dobio od internacionalnog žirija.
 
Robin još od malih nogu gaji ljubav prema muzici. Nakon što je godinama svirao trubu, sa 13 godina kreće da svira i gitaru što mu otvara mogućnost da dok svira ujedno i peva. Na njegov stil su najviše uticaja imale soul i country muzika, kao i naravno mnogi pop izvođači. Prvi singl mu je bila obrada Stingove pesme Fields Of Gold, dok je u toku svoje karijere izdao devet singlova i jedno EP izdanje.
 
Tekstopisci i producenti pesme su David Kreuger i Robin Stjenberg, veterani kada je u pitanju Evrovizija, obzirom da je David bio tekstopisac švedske pesme Undo koja je bila treća 2014. godine, a Stjenberg je nastupao za Švedsku godinu dana ranije. Pesma I Can’t Go On otvara prvo polufinalno veče ovogodišnje Evrovizije, a Robin je trenutno jedan od favorita, te nas ne bi čudilo da se takmičenje već sledeće godine vrati u Švedsku.
 
dasdasdafdsaA sza sve vas

A za sve vas koji ste fanovi Evrovizije i želite da to vam to finalno veče bude što posebnije, pridružite nam se na zajedničkom gledanju, ali i žurci u KC gradu ove subote!

Ostavi
komentar

Povezano