Novosti

15.02.2018.

Black Panther je najvažnije novo muzičko izdanje
Black Panther je najvažnije novo muzičko izdanje

Impresivna lista izvođača koju je okupio Kendrick

Saundtrek za Black Panther funkcioniše kao kolaborativni projekat na kojem su radili Kendrick Lamar i Anthony Tiffith, čovek sa vrha izdavačke kuće Top Dawg Entertainment.
 
Ovaj saundtrek ujedno i obeležava prvu značajniju saradnju dvojca. Najavljen je pesmama Pray For Me na kom se čuje i The Weeknd i All The Stars na kojoj sarađuju Kendrick Lamar i SZA. Spot za ovu numeru režirali su zaslužni Dave Meyers & the little homies (odnosno sam Kendrick), odgovorni i za ostale spotove sa albuma DAMN.
 
 
 
Kendrick Lamar se smatra jednim od najvažnijih umetnika današnjice, i njegov kreativan, inovativan i društveno osvešćen pristup je ostavio značajan trag na savremenu muziku. Ovim saundtrekom, Marvel je znatno promenio način na koji se do sada tretirala muzika za filmove sa superherojskom tematikom. Lamar i Tiffith, sa mnogobrojnim saradnicima, stvorili su projekat koji prevazilazi granice konteksta singularnog filma. Uz spomenute umetnike, na albumu se nalaze i Vince Staples, James Blake, Schoolboy Q, Khalid, Zacari, Jorja Smith i mnogi drugi.
 
Film je globalno oborio impresivan broj rekorda već u prvoj nedelji prikazivanja, a kod nas je od danas bioskopima. Zasebni album sa muzikom iz filma koju je komponovao Ludwig Göransson objaviće 16. februara. 
 
 
Ostavi
komentar