Novosti

01.10.2014.

Aretha Franklin: poslušajte „Rolling In The Deep“
Aretha Franklin: poslušajte „Rolling In The Deep“

Oprečna mišljenja o prvom singlu sa novog albuma

Kao što smo već pisali, Aretha Franklin je snimila cover album na kojem peva hitove svojih koleginica poput Adele, Whitney Houston, Barbre Streisand i drugih, a prvi singl koji je najavio novo izdanje je „Rolling In The Deep“!

Novi singl ustvari predstavlja mash-up pesama „Rolling In The Deep“ i čuvenog hita „Ain't No Mountain High Enough“, a Aretha, ako izuzmemo par zamerki, i dalje dobro zvuči za nekoga ko ima 72 godine!

Međutim, ono što je sporno je live nastup soul dive kod Davida Lettermana – hajde da ne komentarišemo Arethin izgled, ali pevanje svakako nije bilo na nivou. Pevačica je bila prvenstveno poprilično nerazgovetna, visoki tonovi nešto između pevanja i vikanja (ono što Amerikanci zvou „oversinging“), a negativni komentari nisu zaobišlii ni Cissy Houston, majku Whitney Houston, koja je pevala prateće vokale i koja je izgledala kao da ne zna gde se nalazi.

Studio je ipak studio, pevanje uživo je nešto sasvim drugo – ali, ne zaboravite da je Aretha ušla u osmu deceniju, a glas takođe stari, mada gledajući neke vokale sa naše scene, pevačica bi i dalje mogla da im objasni par stvari!

Poslušajte obe verzije:

Ostavi
komentar

Povezano