Novosti

08.04.2013.

Alice in Chains, novi album izlazi u maju Alice in Chains LIVE
foto: Youtube screenshot
Alice in Chains, novi album izlazi u maju

Bend koji je opstao uprkos svemu

Alice in Chains, sastav koji pripada veličanstvenoj grunge četvorci iz Sijetla u kojoj su i Soundgarden, Nirvana i Pearl Jam, objaviće 28. maja ove godine svoje novo izdanje koje nosi naziv „The Devil Put Dinosaurus Here“. Ovo će biti njihov peti studijski album, drugi od 2005. godine kada se bend ponovo okupio nakon tragične smrti legendarnog frontmena Laynea Staleya.

Ovaj legendarni sastav kog svi svrstavaju u alternative – grunge folder a koji u svom zvuku ima i heavy metala, smatra se jednim od najznačajnijih bendova devedesetih, prodali su preko 25 miliona ploča širom sveta i čak osam puta su nominovani za prestižni Grammy. Njihov neverovatni uspeh zaustavljen je preranom smrću frontmena Staleya koji je 2002. godine preminuo u svom stanu, svega par dana nakon svog 34-tog rođendana od posledica ubrizgavanja koktela kokaina i heroina poznatog pod nazivom „speedball“. Tadašnji basista benda Mike Starr bio je, po svoj prilici poslednja osoba koja je Staleya videla živog budući da su noć pre tragedije proveli zajedno u njegovom stanu. Noć se završila svađom nakon koje je Starr demonstrativno napustio stan ostavivši Staleya kom je bivalo sve lošije i lošije ali koji je kategorički odbijao da potraži ili primi pomoć. Iako niko od članova porodice tragično preminulog Staleya niti bilo ko od članova benda nisu ni u jednom trenutku krivili Starra što nije bolje procenio situaciju i sam pozvao pomoć, sasvim je za razumevanje što se on od ovog događaja nije oporavio i što se više nikada nije vratio radu sa bendom. Njegovo mesto preuzeo je 2005. godine Mike Inez sa kojim bend i danas funkcioniše.

Njihov prvi „povratnički“ album iz 2009. godine „Black Gives Way To Blue“ dobio je izuzetne kritike a prodat je u preko milion kopija širom sveta. Što se tiče najnovijeg izdanja, koje nas očekuje u maju,  bend je izjavio da fanovi neće biti preterano iznenađeni ali i da se radi o jedinstvenom albumu koji predstavlja novo, veliko poglavlje knjige zvane Alice in Chains.

Jedva čekamo!

Ostavi
komentar