Novosti

06.08.2020.

Alanis Morissette album konačno pred nama
foto: Youtube screenshot
Alanis Morissette album konačno pred nama

Znate li koliko je ona važna?

Ona je živa legenda! Na svačijoj listi najvažnijih pop-rock albuma! Prokrčila je put koji je ženama rečeno da ne mogu. Imala je pauze u izvanredno komercijalnoj karijeri, a poslednjih godina doživela da vidi priznanja sa različitih strana. 
 
Sedmostruka dobitnica GRAMMY nagrade kompozitorka i tekstopisac, Alanis  Morissette,  objavila je dugo iščekivani i malo odlagani deveti studijski album, SUCH PRETTY  FORKS ON THE ROAD.
 
Alanis nas je već upoznala sa dobrim delom novog albuma kroz singlove Reasons I Drink,  Smiling, Reckoning, Diagnosis, dok je pred sam izlazak albuma objavila singl Ablaze (uz neodoljivo  izođenje ove pesme u emisiji Tonighit Show sa Jimmyem Fallonom, gde je Alanisina ćerka preuzela mikrofon).  
 
Za sada su  urađena dva oficijalna video spota, za singlove, Reasons I Drink, koga je režirala Erin Elders, odnosno Smiling koga je režirala Sidi Larbi Cherkaoui i upravo objavljeni za pesmu Ablaze, gde se pojavljuju muž Souleye i njihovo troje dece. 
 
"Ovaj album je hronika mojih poslednjih nekoliko godina. Bilo da se radi o trenutnoj fazi u kojoj se nalazi feministički pokret, izazovima nakon porođaja, majčinstvu, mentalnom zdravlju, braku, duhovnosti, osećaju iskorištenosti, iskušenjima sramote,između ostalih tema. Možda su ovo moje najogoljenije pesme u kojima sam pokazala moju najranjiviju sebe" izjavila je Alanis nakon izlaska albuma. 
 
Još od 1985. godine Alanis Morissette je jedna od najuticajnijih kantautorki savremene muzilke scene.  Njena duboko izražajna muzika, kao i nastupi, zaslužili su ogromne pohvale kritike. 
 
Njen album Jagged Little Pill još uvek je nezaobilazna stanica svakog ozbiljnog pop konzumenta, ali se Alanis ipak izborila sa tom instant slavom i objavila devet ekelektičnih i od kritike primećenih albuma. 
 
Njene pesme su sastavni deo muzičkih lista brojnih filmova, a Alanis se okušala i u glumačkom poslu, kako na TV-u (Seks i grad), tako  i na velikom platnu (Dogma). 
 
Van zabavne industrije, Alanis je ozbiljna zagovornica osnaživanja žena, kao i duhovnog, psihičkog i fizičkog zdravlja. 
 
2016. Alanis je lansirala mesečni podcast, gde razgovara sa uglednim autorima, lekarima, vaspitačima, terapeutima, pokrivajućiširok spektar psihosocijalnih tema koje se protežu od duhovnosti do umetnosti. 
 
Posebno je ponosna na veoma uspešni mjuzikl Jagged Little Pill čija je premijera bila prošlog decembra na Broadwayu, u pozorištu Broadhurst.  
 
Ove godine mogli smo da je čujemo i na albumu mlade Halsey
 
 
Ostavi
komentar

Povezano