Novosti

06.01.2017.

Adele, Sam Smith i Ellie Goulding ove godine zvuče drugačije
Adele, Sam Smith i Ellie Goulding ove godine zvuče drugačije

Iznenađenje u izboru BBC Music Sound of 2017

2003. godine prvi put pravi se BBC Music Sound of...  kada se bira mladi izvođač kojem se predviđa uspešna karijera u narednoj godini. Britanska kritika birala je tokom godina izvođače poput Adele, Ellie Goulding i Sama Smitha, te im davala više prostora na početku godine i tako gotovo osiguravala uspeh na samom početku njihove karijere. 
 
Prošle godine ovu prestižnu nagradu dobio je Jack Garratt, a ove mlada Ray BLK, na iznenađenje gotovo svih koji prate ovaj izbor. Ispostavilo se da je najviše iznenađena ona sama. 
 
Ona je dvadesetdvogodišnja pevačica i reperka iz južnog dela Londona. Svi su joj davali mnogo manje šanse od ostalih u kategoriji kao što su Rag’n’Bone Man, Raye, Jorja Smith i Nadia Rose.
 
Sada kada se prašina sleže, postaje jasno da je izbor pao na nekoga ko se bavi grime muzikom, žanrom na koji su englezi posebno ponosni.
 
Ray BLK ima zapaženu saradnju My Hood sa miljenikom britanske muzičke scene, momkom koji radi pod imenom Stormzy
 
 
Ray BLK inspiraciju vuče iz svega što su započeli Timbaland i Missy Elliott. Kaže da želi slojeviti rep koji će inspirisati nadolazeće generacije, ali planira da zađe i u rnb i pop. 
 
Ostavi
komentar

Povezano