Nova lica

02.12.2013.

X Factor: Intervju sa Vladimirom Paunovićem Vladimir Paunović
foto: X Factor PR Photo
X Factor: Intervju sa Vladimirom Paunovićem

"Muzika je sve ali ne i svašta"

Iako je u bekstejdžu rekao da nije u fizičkoj kondiciji, to se nikako nije primetilo po njegovom pevanju, jer je mladi Čačanin svojim izvođenjem numere „Unchain My Heart“ oduševio i žiri i publiku i nas gledaoce kraj TV ekrana! Ovaj talentovani momak govori za naš portal o svojim počecima, X Factor-u, uzorima, nadanjima...
 
MjuzNews: Vladimire, pre svega – čestitamo! Reci nam nešto o svojim muzičkim počecima – da li nešto sviraš, kakav je bio prvi nastup ikada, imaš li svoj bend?
 
Vladimir: Hvala! Završio sam osnovnu muzičku školu na odseku violine, a posle violine sam poželeo da sviram još neke instrumente, tako da danas pored nje sviram i klavir, gitaru, bas, perkusije, mandolinu, frulu i usnu harmoniku, a na tapetu su mi bubnjevi i ne planiram na tome da se zaustavim! Prvi nastup ikada sam imao u jednom kafiću pored Morave, zvao se „Kultor“, mislim da je sad srušen. Bilo je dvadesetak ljudi, zima, ledeni prsti na klavijaturama, ali je sve ispalo kako treba... Trenutno sam se posvetio autorskom radu, tako da nemam bend, ali nešto planiram da skrpim uskoro.
 
MjuzNews: Postoji li neki poseban razlog zbog koga si se prijavio za X Factor?
 
Vladimir: Za X Faktor sam se prijavio iz razloga da bih sebi dokazao neke stvari, u čemu sam i uspeo, što je najbitnije. Radio sam u Budvi i onda sam na TV-u video reklamu, i između ostalog da će se jedna od audicija održati baš u Budvi. Dakle, zašto da ne odem da probam? I probao sam. 
 
MjuzNews: Delovao si veoma opušteno na sceni – da li to dolazi prirodno, ili je u pitanju iskustvo, ili je pak bilo treme koju si uspešno prikrio?
 
Vladimir: Na sceni je bitna samo jedna stvar. Znati da osim vas i pesme u trenutku izvođenja ne postoji niko, odnosno, potpuno se poistovetiti sa pesmom i emocijom koja iz nje proizilazi! Treme nije bilo jer radim ono što najviše volim i to niko ne može da mi oduzme, mada je tu presudno i iskustvo u prethodnim nastupima na drugim manifestacijama i takmičenjima.
 
MjuzNews: Pevao si na engleskom, što Željko Joksimović često kritikuje. Da li misliš da pevači treba da pevaju ono što im najbolje leži ili pak da pokušavaju da „plivaju“ u više žanrova? I kako ti stojiš po tom pitanju?
 
Vladimir: Pevao sam pesmu koja meni jako znači, koju volim i koju osećam u ton i stih, nema veze što je pesma na engleskom, mislim da Željko govori engleski. Smatram da pevač treba da proba više žanrova i da se zadrži na onom koji mu odgovara i kroz koji može da iznese neku svoju emociju, ali takođe mislim da treba raditi na širini i kompletnosti određenog zanimanja, pogotovu ako je muzika u pitanju. Što se mene tiče, pevam sve što mi se svidi. Metal, rok, pop, zabavna, narodna (izvorne, stare i starogradske, ne i novokomponovane, smrt kiču i šundu heheh), bluz, džez, fanki, hip-hop... Muzika je sve, ali ne i svašta!
 
MjuzNews: Koga bi od četiri člana žirija najviše voleo da dobiješ kao mentora?
 
Vladimir: Mislim da bi  to bila Kristina Kovač, jer je obrazovan i dobar muzičar i pedagog, smatram da oseća muziku i da živi za nju, uz nju i kroz nju. 
 
MjuzNews: Šta slušaš? Imaš li uzore, omiljene izvođače, bendove? 
 
Vladimir: Slušam baš sve. U svakom od tih žanrova bih izdvojio po nekoliko pevača koji su mi jako upečatljivi i autentični, ali bih možda izdvojio Stinga, Džoa Kokera, Leonarda Koena i Šabana Šaulića!
 
MjuzNews: Da li razmišljaš o pobedi? Kakav bi album voleo da snimiš?
 
Vladimir: Naravno da pobeda dolazi u obzir, ali se ne opterećujem tim stvarima. Bitnije je da čovek ostane pribran i da radi polako, postepeno gradeći i sebe i karijeru, bez naglih pokreta. Kakav bih album voleo da snimim? Slikovit, emotivno izrazbijan i hipnotišuć, hahahah . . .
 
Ostavi
komentar

Povezano