Nova lica

08.11.2013.

X Factor: Intervju sa Stefanom Kokovićem Stefan Koković
foto: PR Photo (FB)
X Factor: Intervju sa Stefanom Kokovićem

"Pevanje je ostvarenje mog sna"

Stefan Koković je inteligantnom PR kampanjom skrenuo pažnju publike na sebe i pre nego što je emitovana epizoda X Factora sa njegovom audicijom a ubrzo je sjajnim izvođenjem Zuccherove pesme „Baila Morena“ pred četvoročlanim žirijem dokazao da publicitet koji je stekao i te kako zaslužuje. Stefan se pored pevanja bavi i fotografijom i ako je suditi prema onome što smo videli kroz njegov prvi nastup on poseduje glas, izgled i onaj čuveni X Factor pa ćemo ga u daljem toku takmičenja očigledno još puno puta gledati.

Ovo je intervju sa njim:

MjuzNews: I pre audicije za X Factor u kojoj smo te prvi put čuli u medijima se dosta pričalo o tebi a videli smo i tvoj cover hita „Impossible“. Kaži nam nešto o svom bavljenju muzikom - kako si počeo?

Stefan Koković: Kao što sam rekao u samoj emisiji, muzika je oduvek bila sastavni deo mene. Pevanje je ostvarenje mog sna i sna mog brata i mislim da krupnim koracima koračam ka ostvarenju toga. U mom okruženju uvek mora da se čuje neka muzika, prosto ne mogu ni da radim u tišini, a za pevanje koristim svaku priliku. Što se tiče mog pojavljivanja u medijima, do sada se nisam nikada predstavljao kao muzičar, tako da mi moja medijska prisutnost u drugim oblastima  ne daje nikakvu prednost u odnosu na druge kandidate, čak naprotiv – može biti i okidač za zlurede komentare bez osnova.

MjuzNews: Šta konkretno očekuješ od učešća u X Factor-u?

Stefan Koković: Nemam očekivanja, imam ambicije. Za razliku od većine kandidata, ja nisam potkovan muzički i moram da ulažem dodatan napor da bih se dokazao kao pevač. Nadam se dobrom plasmanu, no, vreme će pokazati svoje.

MjuzNews: Kada bi morao da odabereš samo jednog muzičara da opišes zvuk / žanr kom si najbliži - ko bi to bio?

Stefan Koković: Moj glas uglavnom porede sa izvođačima poput Franka Sinatre, ali pored toga što jesam ljubitelj jazz standarda, opredelio bih se za popularnu muziku. 

MjuzNews: Pretpostavljam da si pratio X Factor u drugim zemljama (UK i USA). Ko je od kandidata na tebe ostavio najjači utisak?

Stefan Koković: Pratio sam dosta serijala X Factor UK i USA i moram priznati da jedna od mojih „all time favorites“ Janet Devlin. Pretpostavljam da tako povučena, stidljiva i krhkog glasa možda nije najinteresantnija osoba za muzičku industriju, ali ima nešto skoro magično u njenom glasu.

MjuzNews: Koliko je hrabrosti potrebno baviti se POP muzikom na domaćoj sceni?

Stefan Koković: Mislim da je potrebno dosta hrabrosti za bavljenje bilo kojim javnim poslom. Ja javni posao doživljavam kao neku otvorenu knjigu gde ste svakodnevno izloženi hvalama i kritikama. Pop muzika je žanr koji je u Srbiji manje zastupljen (osim ukoliko nema primese folka), tako da mislim da je potrebno dosta rada i truda za opstanak u toj branši.

MjuzNews: Željko Joksimović otvoreno kritikuje kandidate koji pevaju na engleskom. Kakav je tvoj stav po tom pitanju?

Stefan Koković: Moram priznati da se ne slažem sa tim stavom. Ukoliko se pronalazite u drugom jeziku pored srpskog, normalno je da ćete vi uspeti da iznesete emociju pesme kako treba. Bitno je da vi sami znate šta pevate i da znate način na koji želite da pesmu dočarate slušaocu, a to se naviše primeti u glasu i (ukoliko se nastup posmatra) u mimikama i gestikulacijama.

MjuzNews: Koga bi iz žirija najviše voleo za mentora u daljem toku takmičenja?

Stefan Koković: Sa Eminom imam sjajnu komunikaciju i mislim da bi bilo divno biti deo njenog tima. Kiki mi je takođe veoma drag, mada zaista ne bih mogao da se opredelim za nekog posebno. Smatram da od svakog člana žirija mogu da naučim dosta toga, pošto su svi oni vrlo kompetentni za prenošenje muzičkog znanja.

MjuzNews: Tvoj omiljeni muzičar/bend svih vremena je?

Stefan Koković: Prolazio sam kroz razne faze, slušao sam jazz, simfonijski metal, rock, pop, house...ali omiljena pesma koja me neverovatno opušta je „Torn“ od Natalie Imbruglie. Najdraži pevač mi je Frank Sinatra, volim grupu ABBA, ali i bendove poput: Within Temptation, Evanescence, itd.

Ostavi
komentar

Povezano