Nova lica

03.12.2013.

X Factor: Intervju sa Milošem Bajatom Miloš Bajat
foto: PR Photo
X Factor: Intervju sa Milošem Bajatom

Borac za rokenrol

Miloš Bajat je jedan od retkih kandidata koje smo videli tokom audicija za X Factor koji je doneo pravi rokenrol zvuk kako izborom pesme tako i svojim glasom koji je kao stvoren za ovaj žanr. Ni njegova pojava i stav na sceni nisu ništa manje upečatljivi a oni sa boljim pamćenjem ga se sećaju iz nekih drugih televizijskih takmičenja za telente. U razgovoru za naš portal otkrio nam je kako je počeo da se bavi muzikom, kako se zaljubio u rokenrol i još mnogo toga:

MjuzNews: Ispičaj nam za početak kako si počeo da se baviš muzikom i kako si se zaljubio u rokenrol?

Miloš Bajat: Muzikom sam počeo da se bavim relativno kasno, sa nekih 17 godina, a do tada sam se bavio sportom. Počelo je kao hobi ali sam ubrzo shvatio da me muzika najviše ispunjava i vremenom je postala ogroman deo mog života. Rokenrol sam kao mali slušao na pločama svojih roditelja, tako da je to bila takozvana „ljubav na prvo slušanje“. Prolazio sam kroz razne žanrove kao što su hip-hop, POP, jazz, bluz, ali sam uvek dolazio do istog zaključka, a to je da je rokenrol muzika koja me najviše pokreće u svakom smislu.

MjuzNews: Za koje bendove ili pevače bi rekao da su najviše uticali na tebe?

Miloš Bajat: Najveći uticaj na mene su imali bendovi poput Whitesnake, Deep Purple, Uriah Heep, Bon Jovi, Aerosmith, a što se domaće scene tiče Time, Smak, Generacija 5... Jedan od mojih prvih uzora je bio David Coverdale, pevač grupe Whitesnake. Iako su to bezvremenski bendovi koje će i generacije posle nas slušati (nadam se), rok scena se modernizovala tako da i danas postoje odlični pevači koji su meni generacijski bliži. Trenutno na mene najveći uticaj imaju pevači Corey Taylor (Stone Sour), Chris Cornell (Audioslave), Sully Erna (Godsmack) i M Shadows (Avenged Sevenfold).

MjuzNews: Ovo nije prvi put da učestvuješ u televizijskim takmičenjima za talente. Šta očekuješ od X Factora?

Miloš Bajat: Kao što sam već rekao na audiciji, želim da pokušam da vratim rokenrol na ove prostore zato što znam da postoje ljudi koji iskreno vole ovu vrstu muzike, a nemaju baš mnogo prilike da je slušaju. Isto tako, znam da postoji dosta mladih muzičara koji stvaraju svoju muziku, a ne mogu da dođu do izražaja pa se nadam da će ovaj moj potez biti poziv za buđenje i povratak rokenrola. Na kraju krajeva i ja sam samo jedan od njih.

MjuzNews: Tvoja audicija je išla u poslednjoj epizodi ovog dela takmičenja kada smo većinu kandidata već videli. Da li ti je neko posebno zapao za oko i šta misliš, ko ti je od momaka iz tvoje grupe  najveća konkurencija?

Miloš Bajat: Ima dosta kvalitetnih i talentovanih pevača, ali su svi oni dosta različiti od mene i mog stila. Ne bih nikog posebno da izdvajam, jer su zaista svi dobri u tome što rade.

MjuzNews: Šta misliš, zašto je rokenrol u Srbiji u stanju u kakvom je iako ova muzika ima svoju, prilično brojnu, publiku?

Miloš Bajat: Uh... Da znam odgovor na ovo pitanje sve bi bilo mnogo lakše (smeh).

MjuzNews: Da li muzika može da menja svet?

Miloš Bajat: Naravno da može, nažalost to se i dešava.

Ostavi
komentar

Povezano