Nova lica

13.12.2013.

X Factor: Intervju sa Katarinom Manojlović Katarina Manojlović
foto: Luka Pilipovic
X Factor: Intervju sa Katarinom Manojlović

"Kristina kao mentor - to je bila moja potajna želja od početka"

Katarina Manojlović je jedna od onih takmičara prvog regionalnog X Factora koji su svojih pet minuta dobili tek u boot camp-u . Snimak njene audicije emitovan je u drugoj epizodi u kolažu zajedno sa još nekoliko takmičara i teško da ste je tada primetili a još manje zapamtili. Tokom boot camp-a međutim, ona je sjajnim držanjem i dobrim nastupom uspela da privuče pažnju publike i žirija a u daljem toku takmičenja ćemo je gledati kao članicu ženskog benda koji je nakon ove epizode oformljen a čiji će mentor biti Kristina Kovač. Ovo je priča o Katarini:

MjuzNews: Reci nam na početku da li si se oporavila od šoka koji ti je produkcija X Factora priredila (ne samo tebi) i da li žališ što takmičenje nastavljaš u grupi a ne kao solista kako si se prijavila?

Katarina: Kada su mi saopštili da nisam prošla dalje, bila sam jako uznemirena i ljuta na sebe i kao što sam rekla u boot campu, osećala sam se kao da sam izneverila sve ljude koji su verovali u mene. Bila sam razočarana jer je to bio sam početak takmičenja i nisam želela da ga prekinem tako brzo. Moja sreća, kada su nas izveli ponovo na binu, kako bi nam rekli da smo ipak prošli, bila je neizmerna. Osećala sam se kao da mi je pao ne kamen nego planina sa srca. Ne žalim što sam upala u grupu, jer se ne vrti sve oko toga da li si solista ili u bendu već da si i dalje u igri i da u bilo kom obliku postižeš uspeh. Devojke koje su sa mnom u bendu su divne i srećna sam što su to baš Lana, Vanja i Teodora jer su posebne svaka na svoj način.

MjuzNews: Kako se rodila ljubav za pevanjem i koje pevačice su ti najveći uzor?

Katarina: Ljubav za muzikom i pevanjem se rodila još dok nisam bila svesna sebe. Imala sam samo tri godine kad sam sa mamom provodila sate u njenoj sobi pevajući na krevetu. Tata mi je muzičar pa sam talenat nasledila od njega. Nisam se nikad profesionalno bavila muzikom jer nisam imala hrabrosti da se upustim u nešto više od pevanja u svojoj sobi i kupatilu i uvek sam imala tremu da pevam pred većim brojem ljudi. Moj najveći uzor je bila moja sestra uz koju sam naučila mnogo stvari o muzici. Ona me je uputila na Celine Dion i Whitney Houston a kasnije sam sama pronalazila ono što mi se dopada. Trenutno su to Ellie Goulding, Lana Del Rey, Mladen Lukić... (smeh).

MjuzNews: Kažeš da imaš veliku tremu ali to se ne primećuje na ekranu. Da li si je prevazišla ili je dobro kriješ?

Katarina:  Trema je uvek prisutna samo je možda ugao kamere bio takav da se to nije primetilo. Svakako, količina treme se smanjuje iz nastupa u nastup i u zavisnosti od odgovornosti koju imam u određenom delu takmičenja.

MjuzNews: Tvoj nastup na prvoj audiciji je bio prikazan u svega par sekundi i publika te je upoznala tek prošlog utorka u emisiji o boot campu. Prepričaj nam tu audciju iz svog ugla – šta ti je prolazilo kroz glavu, da li si bila zadovoljna svojim pevanjem, kako si se osećala i kako si shvatila komentare žirija?

Katarina:  Mogu reći da je i dobro što su pustili tako malo jer mislim da sam zvučala bezveze i sve vreme sam samo želela da siđem sa bine i pobegnem kući. Ohrabrilo me je to što sam dobila pozitivne komentare od žirija jer su oni verovatno videli nešto što ja nisam osetila u tom trenutku.

MjuzNews: Šta nam možeš reći o Kristini Kovač kao mentoru jer verujemo da ste već počeli da radite?

Katarina:  Kristina je jako veliki faktor u kreiranju mog muzičkog ukusa jer je ona jedini izvođač iz Srbije koji se bavi muzikom približnoj onoj koju ja slušam i presrećna sam što sam upala u njenu grupu jer je to bila moja potajna želja od početka.

MjuzNews: Šta očekuješ od daljeg toka takmičenja i da li postoji pesma koju bi volela da grupa u kojoj si otpeva na nekom od nastupa koji slede?

Katarina:  Imam mnogo ideja o tome koje bih pesme volela da pevamo ali bih ipak sačekala produkciju da vidim šta nam oni predlažu. Volela bih da bude nešto približno mom ukusu a poznajući članice mog benda mislim da ćemo se složiti oko istih stvari.

MjuzNews: Ko od ostalih takmičara koji su prošli dalje na tebe ostavlja najjači utisak?

Katarina:  Hm... Mladen Lukić je jedan od takmičara koji je ostavio najjači utisak, ne samo pevanjem nego i pojavom i karakterom ali tu su naravno i drugi, mnogi iz moje kategorije, recimo.

MjuzNews: Tvoja omiljena pesma svih vremena je...

Katarina: Whitney Houston „I have nothing“.

Ostavi
komentar

Povezano