Nova lica

02.11.2013.

X Factor: Intervju sa Hristinom Vuković Hristina Vuković
foto: X Factor PR Photo
X Factor: Intervju sa Hristinom Vuković

"Moji prijatelji su smatrali da X Factor ne smem da propustim"

Hristinu Vuković ste upoznali prošlog utorka, u prvoj emisiji X Factora, kada nas je oduševila svojom lepotom, pojavom, muzikalnošću i talentom. Izvela je svoje viđenje hita Davida Guete “Titanium” i – sa četiri “da” prošla dalje. Budući da ćemo Hristinu gledati u narednim nedeljama u daljem toku takmičenja, red je da je malo bolje upoznamo. Ovo je intervju sa njom:

MjuzNews: Kako si počela da se baviš pevanjem i da li si nekada uzimala časove?

Hristina Vuković: Imam tu sreću da potičem iz muzikalne porodice u kojoj nijedno slavlje ne prođe bez gitare i pesme. Još kao dete zaljubila sam se u muziku i sa 9 godina ubedila roditelje da me upišu u muzičku školu. Kasnije, sa 16 godina, upisala sam džez pevanje u srednjoj muzičkoj školi, ali sam posle godinu dana odustala zbog lošeg spleta okolnosti.

MjuzNews: Videli smo na YouTube-u da sviraš gitaru, da li sviraš li još neki instrument?

Hristina Vuković: Zapravo, ja sam na klavirskom odseku završila nižu muzičku školu. Bila sam noćna mora za profesore, stalno sam u klasične kompozicije ubacivala ono što je meni zvučalo lepo a ne ono što piše u notama. Umesto da vežbam klasiku - vežbala sam da pratim sebe na klaviru dok pevam. I danas to radim, a pošto je klavir malo nezgodan za prenošenje, morala sam da naučim nekoliko akorada i na gitari, čisto da se pratim dok pevam (smeh), ali ne bih to nazvala sviranjem, pre je to neko  sviruckanje uz glas.
 
MjuzNews: Zašto si čekala baš X Factor?

Hristina Vuković: Nisam, (smeh), desio mi se. Postalo mi je teško da ignorišem nagovaranja svojih prijatelja da se prijavim na neki od talent šouova, naročito onda kada se pojavio X Factor. Moji drugari su smatrali da takvo takmičenje ne bih smela da propustim, i posle dugog razmišljanja sam ipak odlučila da ih poslušam. Izgleda da su bili u pravu.

MjuzNews: Da li si pratila britanski ili američki X Factor i da li si imala nekog favorita?

Hristina Vuković: Nisam pratila emisije redovno, ali sam pogledala veliki broj audicija na internetu. Izdvojila bih Jamesa Arthura, pobednika jednog od britanskih serijala.  Mislim da je zaslužio svaki delić svog uspeha i pobede, jer ne samo da je sjajan pevač, već je toliko specifičan i autentičan da je to neverovatno. Pored toga, on odaje utisak  prijatne, dobre osobe koja nije tu zbog slave već zbog ljubavi prema muzici. Volela bih da nekoga sličnog vidim kao pobednika našeg serijala.

MjuzNews: Osim što pevaš ti i pišeš pesme i muziku. Da li nameravaš da u X Factoru izvedeš neku svoju pesmu?

Hristina Vuković: Ne znam da li po pravilniku takmičenja imam pravo na tako nešto, ali to bi bilo divno! Veoma sam raspoložena da delim sa drugima svoju muziku.

MjuzNews: Koga bi, iz žirija, volela za mentora?

Hristina Vuković: Nikoga od njih ne poznajem lično, ali poznajem njihovu muziku. Svi su oni veoma uspešni i veliki profesionalci. Sigurna sam da od svakoga može nešto da se nauči.

MjuzNews: Ukoliko pobediš, kakav ćeš album snimiti?

Hristina Vuković: Ako dođem u situaciju da snimim album, volela bih da to ne bude muzika pravljena da bi bila hit, već da pre svega dopre do ljudi, da ih dotakne  snagom emocije, poruke, izraza. Mislim da nije toliko važno da li ću se pronaći u pop, rok ili alternativnoj muzici, koliko je važno da ona bude dobra i prepoznatljiva.

MjuzNews: Ko je po tebi, najbolji muzičar svih vremena?

Hristina Vuković: Mislim da nije važno ko je “najbolji”, važno je ko nas je “pomerio” svojom muzikom. Za mene su to Coldplay, Leonard Cohen, kao i Đorđe Balašević, Gibonni ali i mnogi drugi čija imena nisu toliko poznata.

Sledeća epizoda X Factora je programu televizije PINK u utorak, 5. novembra u 21:15.

 

Ostavi
komentar

Povezano