Nova lica

17.06.2014.

Upoznajte Tove Styrke Tove Styrke
foto: FaceBook Profile Photo
Upoznajte Tove Styrke

Odličan beat sa severa!

Švedska je nekako uvek izvozila dobar POP, pa je takav slučaj i sa mladom pevačicom Tove Styrke koja nam dolazi iz ove skandinavske zemlje!

Styrke je rođena 1992. godine u Švedskoj, a svoju karijeru je započela takmičenjem na švedskom „Idolu“ 2009. godine, gde se publici na audiciji predstavila pesmom „Greatest love Of All“ od Whitney Houston. Na takmičenju je završila na trećem mestu, što joj je bila neophodna odskočna daska da nastavi sa muzičkom karijerom, potpisavši ugovor za Sony Music u decembru iste godine! Pored muzičke, Styrke je kao tinejdžerka jurila karijeru i u svetu mode, radvši za časopise Glamour i Cosmopolitan.

Svoj debitantski album koji je nazvala po sebi je izbacila 2010. godine, koji je ušao među Top 10 albuma u Švedskoj, a singl „White Light Moment“ je postao megahit i nominovan je za „pesmu godine“ na švedskom ekvivalentu Grammy nagrada „Grammisgalan“. Posle debi izdanja, Styrke je izbacila još EP „High and Low“ 2011. godine, da bi se potom povukla sa muzičke scene.

Njena muzika je okarakterisana kao nonšalantni boom POP, i Styrke je upoređivana sa pevačicama Robyn i Lykke Li, a pre nekoliko dana je izašao povratnički singl „Even If I'm Loud It Doen't Mean I'm Talking To You“, koji je, sa svojim sjajnim ritmom, prava stvar da se vratite na scenu!

Poslušajte novi singl:

Ostavi
komentar

Povezano