Nova lica

05.09.2014.

Upoznajte najmlađeg DJ-a u Srbiji Alex Ice
foto: PR Photo
Upoznajte najmlađeg DJ-a u Srbiji

Alex Ice: MjuzNews intervju

Alex Ice (Aleksa Milutinović) je rođen 23.12.2001. u Beogradu. Strast prema miksovanju i DJ-ingu je otkrio sa svega 10 godina. Svoje prve DJ korake napravio je u Master Blasteru, prvoj školi za pop i rok muziku u Beogradu, na odseku za DJ-ing, u kojoj i danas pohađa klavir i muzičku produkciju. Do sada je imao mnogo nastupa i svakodnevno istražuje nove pravce, tehnike i stilove miksovanja. Možete ga čuti sutra (subota 6. septembar) na bini ispred Doma Omladine od 16h do 17h.

MjuzNews: Čujem da si DJ-ingom počeo da se baviš već sa 10 godina? Otkud to? Ispričaj nam kako je sve počelo?

Alex: Ja sam veliki obožavalac muzike i od oduvek sam je slušao. Pošto sam bio mali menjao sam pravce, tada mi je recimo omiljena grupa bila Van Gogh, a kasnije grupa Guns 'n' Roses, na čijem sam koncertu čak i bio. Međutim, vremenom mi se menjao muzički ukus i sa tačno 10 godina sam se skroz pronašao u elektronskoj muzici. Pošto sam shvato da želim da se bavim muzikom  upustio sam se u potragu za školom koja je idealna za moj uzrast, pa sam tako počeo da pohadjam prvu školu za pop i rok "Master Blaster", gde me je tadašnji profesor, a današnji prijatelj i kolega Nenad Colle Kosovac član DJ dvojca The Beatshakers uveo u svet DJ-inga.

MjuzNews: Za koje DJ-eve bi rekao da su ti omiljeni i zašto?

Alex: Kao svako ko je na početku karijere i ja imam svoje omiljene DJ-eve, a to su: Yellow Claw, Steve Aoki, Flosstradamus i Diplo. Oni su mi omiljeni prvenstveno zbog stila muzike koji mi najviše odgovara, kao i način na koji nastupaju i miksuju.

MjuzNews: Pored muzičke produkcije učiš i klavir; šta misliš koliko je važno klasično muzičko obrazovanje za nekoga ko se bavi modernom muzikom kao ti?

Alex: Milsim da je klasična muzika izuzetno važna, jer je iz nje proistekla sva druga muzika. Mnoge stvari vezane za muziku sam shvatio nakon što sam počeo da sviram klavir, zahvaljujući klasičnoj muzici proširili su mi se i muzički vidici.

MjuzNews: Kako vidiš svoju muzičku karijeru za 5 ili 10 godina? O čemu maštaš?

Alex: Onog dana kada sam počeo da se bavim DJ-ingom i sviranjem shvatio sam da je muzika moja budućnost i da se u njoj pronalazim. Najveći san mi je da postanem poznat i poštovan DJ i producent i da nastupim na najvećim svetskim muzičkim festivalima kao što su: Ultra, Tomorrowland i EDC. Nadam se da će mi trud, rad i muzičko obrazovanje pomoći u tome.

Ostavi
komentar

Povezano