Nova lica

11.07.2020.

Tužni dečak keshi
foto: Youtube screenshot
Tužni dečak keshi

Upoznajte striming senzaciju

Ako ste, kao što je većina nas, u nekom trenutku potražili koncentraciju u „lo-fi hip hop“ plejlisti, najverovatnije je da ste već čuli neku od umirujućih numera kakve donosi keshi. Njegovo poslednje izdanje nosi naziv more i u pitanju je prvi singl koji stiže nakon EP-a bandaids.
 
Ovaj mladi tekstopisac i producent ujedno je i najveći fan svoje gitare i zvuka koji zajedno proizvode. Sa samo 11 godina u svojoj tada omiljenoj Nickelodeon seriji otkrio je koliko ga gitara zapravo privlači i počeo da uči na dedinom instrumentu koji je u tom trenutku čak i preveliki za dečije ruke. Ipak, ni to ga nije sprečilo da nauči osnove, a onda pribavi sebi i odgovarajući instrument i nastavi dalje.
 
Njegovi najveći uzori bili su John Mayer i Ed Sheeran, pa je on svoje tinejdžerske dane posvetio pisanju tekstova i produciranju u svojoj spavaćoj sobi. Već na prvim koracima, kao što su SoundCloud i Reddit prikupio je pažnju, a onda unapredio i svoje stvaralaštvo.
 
2019. godine Keshi je potpisao za Island Records, a u ovom trenutku njegov katalog obuhvata nekoliko EP izdanja i singlove, od kojih je poslednji more. Još jedna emotivna traka u prvi plan stavlja umirujuće gitarske tonove i dirljiv tekst, kojima nesumnjivo možemo da se okrenemo u trenucima koje želimo da provedemo, u najmanju ruku, lagano.
 
 
Ostavi
komentar