Nova lica

07.05.2014.

Thomas Azier: Preslušajte debi album "Hylas" Thomas Azier
foto: www.universalmusic.rs
Thomas Azier: Preslušajte debi album "Hylas"

"Obožavam kompaktnost pop muzike"

Thomas Azier predstavlja nam svoj album prvenac pod nazivom "Hylas" i koji možete preslušati na linku niže.

Thomas Azier, elektro-pop muzičar koji stvara u Berlinu, je početkom 2012. objavio debi EP "Hylas 001" i singl "Red Eyes",  koje je uživo predstavio brojnim nastupima po Evropi i SAD-u pa godinu zatvorio još jednim EP izdanjem "Hylas 002".

Početkom 2014. singlom "Ghostcity" najavljuje debi album "Hylas" koji je ovaj 25-godišnjak sam upakovao i producirao.

Materijal sa debi albuma Azier je predstavio još na prošlogodišnjoj turneji sa Woodkidom. "Obožavam kompaktnost pop muzike. Tako moćno sredstvo za prenos poruke. Svaka pesma koju napišem je višeslojna, nosi više poruka. Kao slušalac biraš način na koji je doživljavaš, putuješ kroz slojeve ili jednostavno plutaš njenom pop površinom," opisuje svoju muziku Azier.

Azier je odrastao u malom holandskom mestu i muziku je počeo da stvara u okruženju koje nije nudilo podršku. Skromni uslovi mu nisu omugućili analognu opremu i željan da se izrazi – poput mnogih muzičara – producirao je muziku na svom laptopu. Sa devetnaest godina, pun ambicije, preselio se u Berlin gde je, inspiriran živopisnim okruženjem i atmosferom, počeo da istražuje sopstvene vokalne mogućnosti, brojnu opremu i oformio svoj muzički identitet koji odlikuju dramatični, simfonični vokali, gotovo agresivan sintetični zvuk  i jako ličan pogled na nov život - muzika je počela odražati Azierov žar u punom sjaju.

 

 

Ostavi
komentar

Povezano