Nova lica

21.06.2020.

The Academic je bend u usponu
foto: Youtube screenshot
The Academic je bend u usponu

Upoznajete se sa mladom grupom iz Irske

Kada te The Rolling Stones odaberu za predgrupu na najvećem stadijumu u Irskoj, znaš da je to samo jedna od ogromnih stvari koje te čekaju.
 
Craig Fitzgerald (vokal, gitara), Dean Gavin (bubnjevi) i braća Matthew Murtagh (gitara) i Stephen Murtagh (bas) odrasli su u Irskoj, u kraju za koji i sami kažu da je ništa više od „ruralan“. Međutim, upravo nedostatak aktivnosti koje bi doneo veliki grad, dao je momcima prostora za usavršavanje sopstvenih veština i građenje svog muzičkog izraza.
 
Njih četvorica sada čine grupu The Academic, koja donosi zvuk kombinovanih uticaja od nekih od najvećih rok sastava u istoriji. Poslednji singl Anything Could Happen snimili su u izolaciji, a njegov naslov poprilično blisko opisuje upravo ono što se ovim momcima događa.
 
Iako počevši lokalno, na nastupima i festivalima u Irskoj, ovom indi rok bendu sada ne treba više od nedelju dana da rasproda turneju u Ujedinjenom Kraljevstvu i Evropi, a njihov rad podržale su kolege kao što su The Rolling Stones, Twenty One Pilots, The Kooks, Noel Gallagher, The Strokes... Album iz 2018. godine – Tales from the Backseat osvojio je, kako fanove, tako i vrhove plejlisti, a njihov novi album planiran je za 2021. 
 
 
Ostavi
komentar