Nova lica

01.07.2019.

Tamara Popović predstavlja pop kakav treba
foto: Iva Ilić
Tamara Popović predstavlja pop kakav treba

Upoznajte tam, devojku koja predstavlja svoj andergraund pop

Sasvim interesantno zvuči najava "Kako zvuči srpski andergraund pop"! Ispostavilo se da ovaj opis dosta dobro leži debi singlu mlade Tamare Popović, devojke koja je za potrebe muzičke karijere skratila ime i sada se predstavlja kao tam.

Ova beogradska pop pevačica objavila je svoj prvi singl kako treba u izdanju sve prisutnijeg kolektiva Zicer Inc.. Pesma je ispraćena i sanjivim spotom.
 
Tamara je autor teksta, dok je muziku i aranžman radila u saradnji sa Mihajlom Đorovićem, poznatijim pod pseudonimom Summer Deaths.
 
Prvu verziju ove pesme sam napisala za pola sata, ali kad pogledam širu sliku, to nikako nije bilo samo tih pola sata,  bilo je potrebno da napišem desetine i desetine pogrešnih pesama da bih napisala jednu kako treba“ izjavila je tam o singlu prvencu i dodala:

Kako je tekst sam po sebi prilično nostalgičan i tužan, nisam želela da ljudi padnu kad je slušaju, već naprotiv, da ih vozi to (o)sećanje i zato je aranžman dosta upbeat. Ako malo pažljivije pročitate tekst, skapiraćete da je pun kontradiktornosti, kao što je i sama ljubav često kontradiktorna. To je ono što svi osećamo kada znamo da nešto nije dobro za nas, a ne nalazimo način da mu se odupremo.“
 
Video spot potpisuje Tanja Drobnjak koja je isti snimala malim kamkorderom kako bi na pravi način dočarala nostalgičnu atmosferu pesme. Ovakav pristup omogućio joj je da zabaleži neke intimnije i spontanije trenutke budući da su njih dve provele par nedelja zajedno snimajući.
 
tam će na jesen objaviti svoj prvi EP sa pomenutom producentom a pre toga nam obećava još jednu verziju pesme kako treba.

Ostavi
komentar