Nova lica

01.07.2020.

Sveži brit trio Flyte
foto: Youtube screenshot
Sveži brit trio Flyte

Britanski trio Flyte čine srednjoškolski drugovi Will Taylor, Jon Supran i Nick Hill, čiji indie rok karakterišu kompleksni vokali, kao i lirika koju je lako zamisliti u obliku bogatog književnog prikaza. The Sunday Times njihov prvi album The Loved Ones nazvao je „najboljim debi albumom 2018. godine“, a u periodu koji sledi i turneji koja prati naredni EP White Roses dočekao ih je težak period.
 
Vreme koje je ih je opterećivalo osećajem gubitka i potrebom za nekim vidom katarze odlučili su presele u studio. Upravo Easy Tiger prvo je izdanje koje se rađa iz ove odluke. Za njih podjednako značajan segment oslikao se kao rad na videu za koji je zaslužan Mark Jenkin
 
„Kada sam pisao Easy Tiger doživljavao sam sramotu, raskid, ljubomoru; osećanja koja je gotovo nemoguće procesuirati, zamalo sam zažalio što sam je uopšte napisao. A onda, u Markovom radu postoje tama i emocionalna smelost koje su savršeno legle uz pesmu. Bilo bi teško da je poverim bilo kome drugom“, otkrio je Will.
 
Već na prvo slušanje numera će, baš kao što je spomenuto, knjiški dočarati ovakva osećanja, ali prikazati i njihovo kanalisanje u svet muzike.
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano