Nova lica

02.01.2015.

SREĆNI NOVI ARTISTI!!! Karen Harding
foto: Official FaceBook page - Profile photo
SREĆNI NOVI ARTISTI!!!

Vojkan Bećir, kolumna petkom

Prvi petak u godini, petak kao svaki drugi. Ili samo prethodna tri.

Eto me MjuzNewsu.

Srećni vam praznici. Blah. To ste verovatno već previše puta čuli.

Hajde da čujemo nešto novo. 

Pod pretpostavkom da se ima bar malo više slobodnog vremena ovih dana, pokušaću da vas nagovorim da se upoznate sa nekim manje poznatim artistima. Tehnički, ovo je delić moje ones to watch liste .

IRIS nije debitovala pesmom kojom istražuje tržište i sebe kao artista. “I'll Wait For You” je gotov proizvod. I to kakav! Žvuči kao da se BANKS pridružila HAIMicama. Iako stara nepunih mesec dana, zamalo da upadne na moju listu najboljih sto.

KAREN HARDING pripada talasu nove struje britanske muzike koja je oslonjena na plesnu scenu devedesetih. “Say Something” koju je producirao MNEK premijerno pustila Annie Mac još početkom septembra. Moći će da se kupi tek od 25. januara. Ako ne bude Jess Glynne za 2014-tu, biće Katy B. Kad joj jednom bude izašao album, bar neku traku će joj raditi Gorgon City. Zna se da sad radi sa Jerkinsom i Napesom, ali i sa meni bliskom CocknBullKid. Malo je falilo da bude predstavnik Engleske na Evroviziji, a primećena je tek nakon učešća u X Factoru gde je prošle godine ispala tokom six chair challenge faze.

KACY HILL je imala solidnu karijeru kao model i bila je u postavi plesača YEEZUS turneje. A onda je dobila i record deal Kanyeove kuće G.O.O.D. Music.

Očekivano, njena estetika je vrlo precizna. Pegama poručuje koliko i pesmom. Postoji šansa da će visokopičovani glas nekome biti odbojan. Meni zapravo prija, iako moram da priznam da nemam još uvek jasan odnos sa njom. Svakako veoma interesanta pojava koja zaslužuje da radi zagrevanje za FKA Twigs. Navodno se ne snalazi sa društvenim mrežama. Ima interesantan bio: i make music you dont know about.

GRACE MITHCHELL nije do kraja profilisana. Između je stare Taylor Swift i Tove Lo . Nije joj za zameriti, tek joj je 16. Kao uzore navodi Lanu i Alanis, što se ogleda u načinu  storytellinga. Njen cover “Hall & Oats” pesme zvuči kao kaver Lorde obrade. “Broken Over You” dovoljno je dobra u originalu, a kruži blogosferom i “Hippie Sabotage” dorada. “Runaway” je hit u nastajanju i jasan znak da na Grace treba obratiti pažnju.

Kliknite OVDE za njen SoundCloud.

NATALIE MCCOOL je pobedila u nekom Make It or Break It štagod takmičenju gde je valjda sudija na kratko bio i Chris Martin. I onda je dobila ugovor sa Stevom Levinom koji je možda osamdesetih znao šta da radi sa Culture Club, ali sa njom ne. Postojala je obostrana želja da se ugovor raskine pa se to desilo u januaru 2014-te. Natalie još nije imala svoj proboj, ali svakako zaslužuje da se to dogodi pesmom “Dig It Out”. Produkcija trake je besprekorna. Saznao sam da ju je radio David Berger pa se upoznao i sa njegovim bendom Outfit. Jasna struktura i bestežinski osećaj. Glas je u službi instrumenata, pak gitara je tu da naglasi vokal. Ima hukova više nego u Black Widow, samo što je ovde daleko dostojanstvenije.

GANGLY su se pojavili na samom kraju godine. Naslućuje se da su bend zbog muškog i ženskog vokala u jedinoj pesmi “Fuck With Someone Else”. Zna se samo da su iz Rejkjavika. Lenji post rnb zapravo bogate produkcije sa retko opevanom temom. Čak je i video svrsishodan.

Ostavi
komentar

Povezano